Mest populæret de siste 7 dagene


onsdag 4. mars 2009 |


Vil vi ha skoler for bare muslimer?

Mens Hijab-saken igjen har fått en god dose bensin på bålet, både her og der, har Human-Etisk Forbund har nå kritisert Frp for å være inkonsekvente når det gjelder private skoler. For mens kristne har mulighet for å ha sine egne skoler, er de imot muslimske skoler.

For min del så syns jeg ikke muslimske skoler er riktig steg mot integrering, for man kan uten tvil ende opp med en gruppe mennesker som ikke får innsikt i den norske kulturen. Ikke fordi pga Islam, men på grunn av at skolen er et viktig sted for integrering av barn og unge, og innvandrere tjener ikke særlig på å få sine egne skoler, det være muslimer eller en annen folkegruppe.

Men på en annen side så vil det være feil å nekte muslimske skoler, så lenge det er lov med kristne skoler - prinsipielt sett.

Pollen på Dagbladet mener jeg derfor blir litt feil, så til høyre finner du en som er litt annerledes formulert. Hva mener du?

Oppdatering: Aftenposten skriver en artikkel om integreringen i Norge, som er verdt å bruke noen minutter på for de som tror all integrering har gått rett vest.

Bilde: Flickr, Ikhlasul Amal

11 kommentarer:

Anonym sa...

JA TIL MUSLIMSKE SKOLER.

Det er viktig med egne muslimske skoler, fordi de norske skolene kun er oppholdsteder for horer og vantro.

En ekte muslim skal ikke gå på skoler med både gutter og jenter, og jenter som ikke kan dekke til hele kroppen sin. De er horer.

Om muslimene skal få levelige vilkår i dette landet fullt av vantro hunder, må muslimene snarest få egne skoler, egne sykehjem og gamlehjem, egne leger koranskoler hvor koranen kan læres utenatt av våre troende muslimske barn.

Anonym sa...

Det norske folk må forstå at de IKKE kan ha åpne grenser og gi fulle rettigheter (stemmerett og statsborgerskap) og samtidig tro at det er norske verdier og kultur som skal råde.

Det norske folk vil tape, for om dagens innvandringspolitikk får fortsette som nå vil det om 10 år er det "ikke-vestlig" flertall i Oslo. I dag er det muslimsk flertall på mange offentlige skoler i Oslo.

SSB sier forsiktig at det vil være cirka 2 millioner utlendinger i Norge om 30-40 år, men det vil gå mye fortere.

Den eneste måte å få stoppet islamiseringen er å stemme riktig ved valgene, det finnes ingen andre måter å regulere dette på etter at de er inne i Norge med fulle rettigheter.

Anonym sa...

Vi nærer en kreft svulst i vårt land , ved hjelp og økonomisk støtte fra den foræderiske venstre sida . Historien viser at det er sånn de alltid har vært , å nå driver de på igjen . Vi må stoppe de før det er for seint . Punktet for the point of no return er her nå!!!!!!!!

Anonym sa...

Muslimske skoler vil fjerne den lille rest av integrasjon vi nå har. Nå må muslimske barn ha kontakt med vestlige barn på skolen, og takk for det. Med muslimske skoler og utviklingen av muslimske ghettoer risikerer vi å få samfunn der muslimer lever og dør uten å måtte omgås "vanlige" nordmenn. Hvor blir det da av integrasjonen?

Anonym sa...

Anonym sa...

Det norske folk må forstå at de IKKE kan ha åpne grenser og gi fulle rettigheter (stemmerett og statsborgerskap)

Hva faen skal det bety? At ingen som kommer inni landet kan få norsk pass? Og ikke få fulle rettigheter? Skal de leve som annenrangs folk da? Tulling.

Anonym sa...

Det er jo helt meningsløst å ha muslimske skoler hvis vi vil at vi skal være likestilte. Det å sette de på en egen skole gjør som du sier ingen ting for intergrering.

Det er jo også litt feil å si at siden kristene skoler er tillat så skal vi ha muslimske skoler også. Kristendommen er jo herfra..
Jeg syns hvertfall at muslimer og andre skal kunne tilpasse seg vårt land og vi skal like dem for den vedkommende er. Går de på en annen skole vil jo dette bli nesten umulig og vi vil få et større skille enn det vi allerede har.

android-rookie sa...

Jeg er ikke helt enig med at "Kristendommen herfra". Hva du enn nå mener med det da.

Det kommer forandringer - det ser man jo i Norge, det kan i praksis ikke regnes som et kristent land lenger, fordi det finnes mange ateister, agnostikere osv. Dermed må man også muligens, prinsipielt sett, også tillate muslimske skoler så lenge kristne skoler er tillat.

Anonym sa...

Monica, hva med norske muslimer, eller for de som er opptatt av slikt, etnisk norske muslimer? Er de nok herifra?

Likebehandling av religion betyr faktisk akkurat det.

En religiøs basert skole må uansett faktisk forholde seg til samme undervisningsplan og pensum som alle andre skoler, så bortsett fra religionsundervisningen er det lite som skiller denne fra andre skoler.

Anonym sa...

Kommer veldig ann på om de lærer at vi er horer og vantro som mr first comment mener, eller om de er mer åpen.
Jeg kan helt ærlig si at jeg ikke kan mye om islam, men mye av det virker veldig moralsk feil i mine øyne.

http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781

Anonym sa...

Man kan ikke sammenligne koranskoler med private skoler i Norge. Hvor mange kristen fanatiske private skoler har vi?

Muslimer bør fokusere på å integrere seg i samfunnet vårt, ikke skape enda større avstand. Det er nok muslimske barn født i Norge som må gå på skole i utlandet for ikke å "forderves" av vårt levesett.

Vi trenger ikke koranskoler i Norge. Vi trenger lover mot å gifte seg med kusiner, fetter eller tremenninger. Vi trenger å fjerne alle grunner til at flere muslimske grupper ikke integrerer seg. Se på giftemønsteret til flere muslimske miljøer. Det er ingenting her som forteller om integrering. Det går kun på å hente slektninger fra hjemlandet.

Det er bedre for Norge å forby religiøse skoler totalt, enn å tillate koranskoler.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)