Mest populæret de siste 7 dagene


onsdag 2. september 2009 |


Innvandrer eller ikke - stemmer du FrP går det til helvete!

Kanskje ikke til helvete, men ikke langt i fra.

Arbeiderpartiet er et av de største innvandringspartiene, og det bør ikke komme som en stor overraskelse for noen. Mange innvandrere føler seg knytt til "arbeidernes" parti, uten at de nødvendigvis vet hva AP står for. For mange virker det som et trygt valg å gå for AP, gjerne fordi de fleste gjør det, samtidig som det ikke blir drastiske endringer i forhold til status quo. Man skal heller ikke se bort i fra at mange innvandrere ser på seg selv som arbeiderklassen, og gjør at "Arbeiderpartiet" blir et naturlig valg. Det var ikke for lenge siden et oppslag om hvordan innvandrere blir den nye arbeiderklassen. Om AP virkelig er et parti for arbeiderklassen i 2009, er en annen diskusjon.

Det som kan virke overraskende er at FrP blir rangert som det nest største innvandringspartiet, i følge en undersøkelse utført av Utrop. Selv om FrP får hele 10 % oppslutning, er det fortsatt et stykke til APs oppslutning på 38%. Det er vel bra.

Det interessante er å se hvorfor hele 10% faktisk kunne tenkt å stemme på FrP. Jeg har forståelse for at kriminalitet utført av gjerningsmenn med samme opphav som stemmeren kan slå ut. For mange som faktisk har vært heldige å kommet til Norge, er det surt å se at andre i gruppen ødelegger ryktene. Slike ting kan gjøre at man heller mot FrP. Men det ofte glemmer da at de selv kanskje ikke hadde vært her i Norge, dersom det var FrP politikk som ble utøvd!

En annen grunn som jeg også ser er at annengenerasjons innvandrere ikke er like tradisjonelle som sine foreldre. Både deres tankegang og livvstil vil være mye nærmere en etnisk nordmanns, som i sin tur gjør at en del av innvandrene selvsagt, som resten av folket, også stemmer FrP.

FrPs innvandringspolitikk kan se fristende ut for innvandrere som er lei av negativ stempel, og de som av egoistiske grunner ikke bryr seg om den strenge innvandringspolitikken.

Når det er sagt, betyr ikke dette at innvandring, og da særlig integreringspolitikken som følger med, ikke skal diskuteres og tilpasses. Å sy puter under armene på innvandrere gir selvsagt ikke ønsket resultat. Men FrPs holdning mot innvandrere, og det de står for, overbeviser meg ikke. Som jeg har nevnt før, så virker det som FrP er mer for assimilering enn integrering. For min del hjelper det heller ikke at partiet viser frem sine litt-mørkere-i-huden-og-håret-representanter, i håp om at i hvertfall det skal vinne meg over.

Så foreløpig tar jeg det med knakende ro, selv om FrP kommer ut som det nest største innvandringspartiet.

3 kommentarer:

Chillmax sa...

FrP vinner ikke valget..

Anonym sa...

Hadde vært interessant å kun spurt innvandrere som ikke mottar støtte fra staten på ett eller annet vis. Mon tro om ikke antallet som støtter de borgerlige da ville blitt enda høyere.

Anonym sa...

FRP er på tross alt ikke i nærheten av så ille som AP. Større gjeng hjernevaskede udemokratiske tomskallinger skul du lete lenge etter. Gi oss tilbake vårt gode gamle Norge.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)