Mest populæret de siste 7 dagene


mandag 6. juli 2009 |


Farlige trend i Oslos skoler!

Det er litt skremmende å lese at unge fra vestkanten i Oslo ved hjelp av legeattester bytter skole pga. at det er for stor andel av elever med innvandrerbakgrunn der. Dette kan enkelt oppfattes som rasistisk, men jeg tror problemstillingen stikker dypere enn så.

Jeg skjønner godt at noen faktisk vil bytte skole når den høye andelen av innvandrere påvirker skolemiljøet. Det er viktig å huske at dette ikke er et problem kun blant etniske nordmenn; selv de med innvandrerbakgrunn er bekymret for denne utvikligen og har flyttet barna sine til andre skoler. Så bruk av ordet "rasisme" vil neppe være riktig beskrivelse av denne utviklingen.

Skoler med flertall innvandrere betyr som regel at bydelen eller området rundt også har liknende trekk - nemlig at det er stort antall med innvandrerfamilier som bor der. Disse har ikke nødvendigvis kun flyttet dit fordi de ønsker å holde med "sine", men kan være pga. økonomisk bakgrunn. Resultatet er uansett at det blir mange innvandrerbarn på enkelte skoler på grunn av demografien. F.eks. har 94 % av elevene på Hersleb skole innvandrerbakgrunn.

Jeg mener at skoler der barn med innvandrerbakgrunn utgjør et solid flertall ikke er heldig, og bygger opp til større samfunnsforskjeller. Slike "ghettoer" gjør det vanskelig for unge å bryte ut av tradisjoner som ikke har utspring i det norske samfunn. Man bør få spredd elever med innvandrerbakgrunn, slik at det blir en jevnere fordeling. Det tror jeg både de og etnisk norske ungdom godt av fordi:
  • innvandrerungdom lærer seg språket mye bedre (det er et kjent fenomen at det er fortsatt mange med innvandrerbakgrunn som snakker gebrokkent enda de er født her.)
  • mindre avstand mellom etnisk norske og de med innvandrerbakgrunn
  • mindre spenning mellom gruppene fordi de faktisk omgås hverandre og ikke plukker opp myter og holder på fordommer
Ingen vinner på segregering!

Så jeg mener at det hjelper lite å rope på rasisme eller "innvandringstopp fordi de tar over Norge". Man må se helheten, og samtidig være realistisk. Men dette kan jo være vanskelig for de aller enkleste sjelene som roper "stopp innvandring" og "få ut muslimene". For håpe at politikere tar til vettet; for kun naivitet fremmer bare større fremmedhat og større avstand mellom "dem" og "oss".

Foto: Dagsavisen, Luca Kleve-Ruud

28 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er realiteten.

Anonym sa...

Takk, flott at jeg ikke er alene her i verden om å verken hate eller elske.

Anonym sa...

Løsningen er enkel. Fordel innvandrer barna bøant skolene slik at innvandrerandelen blir lik overalt. Da vil det ikke lengere være noen skole å "rømme" til.

En mer langsiktigløsning er å se på befolkningsammensetningen og sørge for at andelen med ikke etnisk norsk bakgrunn øker vesentlig (stanse familiegjenforening etc).

Anonym sa...

Norske barn blir ofte trakasert og mobbet både fysisk og psykisk på skoler med høyinnvandrer andel. Full segregering nå!

Leikny Himmler sa...

"Skremmende"?!
Det som er skremmende er at vi i dag blir innvadert med alt dette tullet om at vi må la dem komme inn i landet vårt og sprade rundt som normale mennesker. Det holder ikke med skilling av de forskjellige rasene...
Vi må sende dem ut! Alle sammen! Med én gang!

Anonym sa...

Ja Leikny det sa Heinrich om jødene også,du kjenner vel Heinrich?Jeg tror dere ville blitt gode venner,gjerne over en snaps eller to.

Anonym sa...

Jeg er gift med en utlending og vi bodde i hans land i mange år før barnet vårt skulle på skole i Norge.
Det var bare å sette i gang norskundervisningen for fullt det, vi ville jo ikke at barnet skulle starte på norsk skole hvor dèt ville være utlendingen (med norsk statsborgerskap) som ikke kunne lese eller skrive.
Det muntlige var heldigvis aldri noe problem.
Likevel valgte vi en privat videregående som skole, rett og slett fordi vi mente det ville være et tilbakeskritt for barnet vårt språklig sett om vi endte på en offentlig skole med mange elever med språkproblemer.
Noen vil kanskje si at vi bringer vårt "utenlandske" barn inn i en etnisk norsk klasse, men realiteten nå er at barnet vårt er blandt de 5 baste i klassen sin. Norsk skole er tross alt ikke særlig vanskelig sammenlignet med skoler utenfor Norge.
Det jeg vil frem til er at det er fullt mulig å forbrede barna språklig. Norsk var ikke morsmålet til våre barn, men de scorer høyt i norske skoler likevel. Så vidt jeg vet har barn som kommer til Norge som flyktninger, rett til norskundervisning gratis. Da forstår jeg ikke hvordan myndighetene kan godta at de samme barna begynner på norske skoler uten å snakke språket...?
Jeg er klar over at det er ønskelig med tvungen barnehage, men det er ikke løsningen. Derimot MÅ det være tvungen norskkurs for ALLE som ankommer Norge. Fra og med 2. dag i asylmottaket. Det samme må gjelde for familiegjenforening eller ektefelle fra utlandet.
Jeg skulle gjerne sett at mannen min snakket norsk, men heldigvis snakker han andre språk som er vanlige i Norge, dessuten var det ikke mningen at vi skulle bo i Norge og han jobber fremdeles i sitt hjemland.

Tonje sa...

Bra innlegg. Jeg tror dog det vanskelig lar seg gjøre å spre det jevnt slik du foreslår; her må kanskje andre arenaer trå til så lenge boligprisforkjellen mellom øst og vest er som den er. Å skulle ville "skåne" vestkantbarna fra innvandrere, er ikke en god idé ifølge meg. Det øker på ingen måte forståelsen av samfunnet.

Leikny Himmler; du har valgt et navn som gjør at jeg mistenker deg for å skjemte, men om du er seriøs, så synes jeg du skal tenke gjennom hvordan tilstandene hadde blitt dersom vi hadde segrerert fullt. Og du; ordet "rase" skal ikke brukes om mennesker. Hva slags "rase" er en inder da? Eller en peruvianer? Voks opp!

android-rookie sa...

Leikny: Lite konstruktivt, og forøvring er jeg enig i det Tonje sier om deg.

Tonje: Ja, det er alt annet enn lett fordi som du antyder alt henger sammen. Landsbakgrunn, utdanning, bosted osv. Prisene på boområder vil jo alltid være forskjellige, og det er nok lite man kan gjøre med det. Jeg mener ikke at man skal skåne vestkantbarna heller, men har man vokst opp med 99,9% etnisk norske og deretter kommer inn på en skole med 90% innvandrerbakgrunn så er det vanskelig. Dette gjelder ved motsatt tilfelle også.

Jeg har selvsagt ingen enkel løsning på dette, men tror sterkt på at dersom man behersker språket, så åpner det opp mange dører for innvandrere.

Anonym sa...

Østkant/Vestkant preiket blir for dumt. Bor i en kommune med over 70 000 mennesker og opplever det samme her. Unge i begynnelsenav tjueårene vil helst ikke kjøpe seg leilighet i områder med mye innvandrere, og helst ikke gå på skoler med mange innvandrere.

Kan jo godt forstå det. Jeg gikk på en skole med over 1000 elever og kanskje 50-60 med minoritetsbakgrunn. Opplevde som regel en bølge tyverier i garderobene og nasking i nabobutikken når det kom nye innvandrergutter som elever. De som ble truet med juling av dem synes heller ikke det var så stas.

Anonym sa...

Det er stor forskjell på "pælm alle ut" og "full innvandringsstopp". Å kaste alle innvandrere ut er både umulig og idiotisk. Men å stoppe innvandringen for en periode vil lønne seg for ALLE. For målet er jo integrere så mange som mulig, slik at alle kan leve i et fellesskap.

Men det vil vi aldri klare så lenge vi tar inn 100 nye innvandrere, uten at vi engang klarer å integrere 1/3 av de ti første vi tok inn.

Og integrere betyr ikke at de lærer seg to tre norske ord på sin egen gebrokkende måte. Det betyr full forståelse av den norske kulturen og deltagelse i den.

Så er det jo mange "smartinger" som skal kverulere med: "Men hva er norsk kultur, vi har jo tatt fra alle andre kulturer i århundrer".
Det er helt riktig at vi har tatt fra andre kulturer, men vi har tatt de elementene fra andre kulturer som vi selv foretrukket. Og tilsammen har det vi foretrakk, utgjort den norske kulturen. Det vi ikke likte fra andre kulturer kastet vi i søpla.
Det er f.eks mye fint i arabisk kultur, men det betyr ikke at vi skal ta vare på det søppelet f.eks islam utgjør. Vi må ta vare på det nyttige for fellesskapet og kast det som er skadelig.

Så en kommentar til dere feige vestkantungdommer. Jeg vet at mange (men ikke alle) av innvandrerungdommene er nokså aggressive og jævlig mot dere. Men grunnen til at de blir farlige, er fordi dere uttrykker redsel for dem. Lær dere selv å blir tøffe, tren dere opp og slå tilbake. Bruk heller pengene på det framfor klær og elektroniske duppeditter, som dere likevel blir frastjælt. For da blir et utrolig sjokk for dem, når det å banke opp hvite gutter og jenter, plutselig innebærer en risiko. Det blir faktisk ikke særlig populært å måtte forklare ALI-pappa og Fatima-mor om hvorfor de kommer hjem med blåveis, brukket nese, armen i fatle etc.

Det kan sammenlines litt med hunder.... OBS! OBS! Sammenlikner ikke innvandre generelt med hunder, men sammenlikner drittsekker med hunder, så dere raddisser kan spare dere for nazi-paranoia deres. Men uansett... en hund angriper når den lukter redsel, og det gjør også mange (men ikke alle) av innvandrerungdommene. Lær dere å ta igjen, så viser de dere mer respekt. Selv om de de fortsatt virker skumle med sine grimaser (der de drar nesen rynkende oppover, blåser opp nesebora, skyter ut underleppa og drar øyabryna nedover) etter at dere har tatt igjen, så er dette bare fordi de er livende redde for å miste maska. Maska deres er "ALT" for dem.

Nåvel... jeg er ikke tilhenger av vold. Men drittsekker forstår som regel kun et språk, og de forandrer seg som regel ikke før de er godt voksne (og i beste fall etablerte), og da er det for seint for ofrene. Selvforsvar fungerer forresten kun hvis man viser mot og forkaster feighet. Høres ut som filmprat, men er dessverre virkeligheten også.


Mvh


Shazmak Oslo øst

Anonym sa...

@Shazmak
Er litt enig med deg at norske gutter opptrer som "feige", men det er stor forskjell på norsk kultur og den arabiske. I Norge avgjør vi uenighet og tvister med hjernen og debatt. Det er derfor vi er rike og siviliserte. Det er derfor mange invandrere vil hit. Blandt mange kulturer i sydlige land er det muskler og aggresjon som avgjør uenigheter og derfor ender samfunnet i voldsorgier som minner om steinalderen. "Slå ihjel før du selv blir slått ihjel" er kjennetegnet på dyriske og primitive kulturer. Det er slike prinsipper gorillaer i jungelen lever etter og det er derfor de fortsatt er gorillaer. Mennesket har bevist at hjernen er den sterkeste av alle muskler. Mennesket er topp predator, ALLE dyr frykter mennesket, ikke pga. 70-80 Kg muskler men pga. 1.2 Kg hjerne. I vestlig kultur er det hjernen som kommer først. Vi ble ferdige med å denge løs på hverandre med dyriske ansiktsuttrykk og testosteron brøl fra magen, for lenge siden. Istedenfor bruker vi hjernen, derfor kunne vesten kolonisere store deler av verden der menneskene fortsatt bruker energien sin på å lage "ville" ansiktsutrykk og blåse opp brystkassen, skyve skuldrene fremmover for å se ut som en gorilla i brunst. Det skremmer ikke oss, vi er ikke redde for okser på 1000 Kg, det oksene som er redde for oss, for vi er smartere.
Norske unggutter tar ikke igjen for de vet at om 10 år har de god utdannelse og god jobb med hus og bil og penger mens gutta med testosteron
går ut og inn av fengsel og blir tapere.
Testosteron-okser med 800 Kg muskler står lenket med kjettinger på båsen, der står de akkurat så lenge som pinglete mennesker på 70Kg bestemmer. Rart? Ikkesant.

Til de norske gutta som blir trakkasert. Ikke ta igjen med vold, det trenger dere ikke for dere vinner til slutt likevel. Dere har hjernen og den vinner ALLTID.
cristian

Pedagogstudent sa...

Faren ved denne saken er at om den ikke behandles meget gjennomtenkt kan prosenten som dropper ut av videregående øke. Det er viktig at en både ivaretar innvandrere og deres likeverdighet i samfunnet (antirasisme), og den enkelte elevs intergritet og sosiale trivsel. I denne saken kan den synes å være en ubalanse mellom den enkelte eleven og antirasisme målet, som kan medføre at den enkelte eleven dropper ut av videregående over tid.

Anonym sa...

Trives du ikke på jobben blandt korrupte arbeidskolleger, søker du deg bort fra denne arbeidsplassen. Så enkelt er det. Det er vel ikke verre at skoleelever som opplever at skoler som er dominert av ikke-vestlige bråkmakere ikke ønsker å gå på slike koranskoler. Merkelig at politikerne ikke ser faresignalene.

Da denne dokumentaren kom skapte det bølger:
http://video.nettavisen.no/video/9520

Anonym sa...

Til Christian

Jeg tror du misforsto det jeg skrev om arabisk kultur. Den var bare et eksempel på 1 av hundrevis av kulturer som norsk kultur har tatt elementer fra gjennom siste 2000 år. Det er veldig viktig å få med seg at i norsk kultur, så har vi tatt det vi anser som nyttefullt fra hver enkelt kultur, og forkastet resten. Og det vi står igjen, er slettes ikke så verst, selv om mye unødvendig dritt også har blitt med i blandingen.

Videre bør faktisk norske gutter lære seg å ta igjen. For det nytter ikke være en samfunnvinner , om man er stadig vekk i risikosonen for å bli banket opp, trakkasert, ranet osv. I "combat-sonen" så kan man ikke tenke på hva som er moralsk riktig eller galt. Da gjelder det din helse, ikke noe annet. Den følelse av komme hjem trakkasert, ranet og oppbanket, blir ikke særlig mye bedre av at man ser på dem som utførte ugjerningene er noen samfunnstapere. Nesebeinet ditt gror ikke noe fortere og du blir ikke noe mer respektert av dem heller. Tvert imot...de ser fram til å gi deg en ny runde, neste gang du dukker opp.

Man trenger heller ikke se ut som et "dop-eksperiment fra Jupiter", for å kunne forsvare seg, eller i det minste yte motstand, slik at man får respekt. Det er heller ikke de største som slår hardest eller er flinkest til å slåss, men de smarteste og uredde. Hvor ofte har jeg vel ikke sett tilsynelatende små drittunger lynkjapt banke opp store og sterke, men treige muskelberg. Muskelberg har kun en fordel, og det er at utseendet deres virker skremmende. Lærer man seg å se bort fra denne illusjonen, så snus det hele på hodet. Og ofte er det bare vise at man er uredd, nok til å gi deg respekt.

De som er mest kjepphøye (f.eks mange innvandrergutter) blir ofte helt paralyserte når de får seg en lusing tilbake. Også så usikre de blir på seg selv!!! Hele verden raser sammen for dem.

Man kan faktisk være en samfunns-VINNER med vakker kone/mann, barn god økonomi, stor fin leilighet, en givende jobb, stor vennekrets, god utdannet (og generelt intelligent) og samtidig kunne forsvare seg. Faktisk er det spesielt da man BØR kunne forsvare seg, for det er da man er utsatt for hat og misunnelse, samt at man er mer fristende å rane pga. av økonomien.

MVH

Shazmak

Unknown sa...

Jeg er kvinne. Har aldri følt meg truet i Oslo eller andre byer for den saks skyld. Det er blitt meg fortalt at jeg går "som om jeg eier jorden jeg går på", m.a.o. selvsikkert! Det var jeg ikke klar over, men det har sikkert noe for seg.
Blir jeg tilsnakket fortsetter jeg i samme tempo, øker ikke hastigheten eller kaster blikk over skulderen. Klart jeg er fristet, men så langt har jeg stolt på god hørsel.
De gangene jeg er blitt innhentet og blitt tatt på skulderen har jeg bråsnudd meg og spurt direkte om vi kjenner hverandre, hvis ikke har vi ikke noe usnakket. Jeg har alltid kunnet gå videre uten problemer.
Dette fra jeg var tenåring for over 30 år siden og frem til i dag.
Jeg har bekjente som er blitt antastet og også voldtatt dessverre. Felles for dem har vært at de har blitt redde og det merkes, dermed har de vært et lettere "bytte".
Det hadde også vært lurt for alle jenter å ta et selvforsvarskurs!

Anonym sa...

@Shazmak
Ok. Jeg er enig med deg i det meste.Blir man direkte utsatt for vold, må man svare med det samme.
Bortsett fra at jeg ser ikke poenget med å bruke
vold mot fornærmelser. Hvis en invandrer slenger
dritt og kaller meg en gris, vanntro el. Gidder jeg ikke bry meg. Om noen norske alkiser i parken skjeller meg ut når jeg går forbi driter jeg i dem også, gidder ikke å stå der og krangle med dem. Dessuten er det vel slik at de av invandrerne som går rundt i gatene og truer forbipasserne er unge menn uten fremtid og noe bedre å foreta seg. Eldre innvandrere holder seg for god til slikt, de trenger ikke pisse i trappeopganger for å markere revir. Folk som må antaste andre for å vedlikeholde "æren" har ingen ære, de vet ikke hva "ære" er. Hadde de vist det ville de gjort som sine foreldre å
holdt seg unna denne form for vanære og tatt utdannelse, brukt hodet og vært siviliserte istedenfor.
Alle i Norge kan ta utdannelse, hvis de ønsker det.
Jo mindre "ære" man har jo mer besatt blir man av å skaffe seg det, det samme kan sies om penger, damer, status mm. Disse løse invandrer-kruttønnene som ruller rundt i gatene ender stort sett alltid opp med å kveste hverandre. Tilslutt ender de opp som kruttønner uten krutt i en eller annen ghetto langt unna de "vellykede" som da har skaffet seg hytte, bil, familie og et liv. Det kommer aldri til å bli
noe multikulturelt paradis i Norge der alle er bestevenner og kollegaer. Det vil bli "kristne" bydeler og det vil bli "islamske" bydeler. Om tyve år vil de ingjerede "kristne" bydelene ha eget politi(borgervern) og grenseposter. Slik er det i CapeTown allerede. Hverken Sorte eller hvite kriminelle slipper inn i disse områdene.
I Nederland er denne praksisen i ferd med å utvikle seg, men der er det nabolag som patrulerer i "sine" gater og holder utskikk etter Marrokanske ungdoms kriminelle som lager kvalm og slår ned forbipasserene.
Vi snakker om to verdener her og det vil ta MANGE generasjoner før de er integrert SAMMEN.
Imellomtiden er det vi som lever nå som må lide under åndseliten (sosialistenes) eksperiment og
kjenner jeg raddisene rett finner de snart på noen nye patetiske drømmerier om en bedre verden
(for seg selv).
cristian.

Anonym sa...

Det er en tragedie at importen av muslimer(ikkemuslimske innvandrere er ikke et problem!) har fått pågå så lenge uten at Vestkanten i Oslo ble berørt. Så og si alle kjendiser bor i Vest. Vestkantsosialistene har i tillegg lenge sendt sine barn på privatskoler.... Våre syke og hjernevaskede politikere har allerede nå skapt grunnlaget for fremtidig borgerkrig, noen i blinde og noen med vitende og vilje. Tyske soldater forsvant så snart Tyskland tapte krigen. Det gjør ikke Islams sivile og enda mer hjernevaskede invasjonssoldater.

Anonym sa...

Ok, har ikke nevnt noe om fornærmelser da. Det bør man selvsagt overse. Der har man faktisk mye å lære av bimbo-jenter; de er jo mestere i å overse eller få deg til å virke som en idiot, når de himler med øynene, ser rart på deg etc. :-D Ikke at man skal gå som en fjortis og si "whateveeeer", men det finnes mange måter å overse noen på, samtidig som man får drittsekkene til å virke som idioter.

Men mellom fornærmelser og ren vold, så ligger trakasering, småknuffing, spytting osv. Dette er ikke noe man alltid kan bare fysisk overse, da må man ofte ta affære, for å få fred.

Forøvrig er jeg enig i at ghettoscenarioet er uungåelig med dagens innvandringspolitikk. Men vi har mye å lære av USA, hva integrering angår. I USA så er man "all americans" og man MÅ lære seg språket om man skal lykkes med noe som helst. Riktignok er kriminaliteten skyhøy, men man slipper i det minste at innvandrere snylter på staten i samme omfang som de har mulighet i Norge. I USA stiller man krav til innvandrere, som gjør at man må velge mellom å jobbe knallhardt for å få jobb og fullføre utdannelse, eller bare være "a broke nigger".


Mvh


Shazmak

Anonym sa...

@Shazmak
Jeg er enig i at det må stilles krav til invandrerne. Jeg tror at de fleste av dem vil synes det er helt OK. De vil faktisk bli glade for det, for det betyr at vi ser på dem som likeverdige. Det er sosialistene som ikke vil stille krav. Det tantene (sosialistene) EGENTLIG
sier er at invandrere er for dumme til å lære norsk og sannsynligvis ikke istand til å knyte skolissene sine engang. Bak de glætte annsiktene
til SV/Rødt sympatisørene finner man de egentlige rasistene, det finnes ikke noe mer arrogant enn sleske norske sosialister som synes
automatisk synd på alle invandrere. Det blir som om en psykisk utviklingshemmet tisser i sofaen og knuser pianoet. Du kan jo ikke begynne å kjefte heller. Det er nettop den holdningen sosialistene har, de smisker som og sier "stakkars invandrere de kan ikke noe for at de er sånn" og det er det som er den GENUINE RASISMEN. De håper vel at invandrene skal stemme på dem ved neste valg. Selv vil jeg kreve at invandrere lærer norsk og oppfører seg for jeg vet at de er fullt i stand til det hvis de gidder.
Det er ikke sikkert jeg hadde giddet å lære fransk heller hvis jeg flyttet til frankrike og fikk høre at det var synd på meg for jeg var en dum nordboer og istedenfor fikk penger av staten
hver måned for de syntes så synd på meg som dum nordmann. Jeg hadde blitt fornærmet og sett ned på dem som noen klysete oppblåste veike
drittsekker, en gjeng med sosialister med andre ord som insisterer på å hjelpe meg, men er null
interisert i meg som person.

Litt Stigmatisering til slutt.
FRP'eren er streit, enkel og ærlig.
SV/Rødt'eren er en rasistisk, lesbisk tante med sleskt smil og kalde øyne.
Det siste var det en Inder som sa til meg og jeg er ganske enig.
cristian.

Anonym sa...

Humoristisk skrevet Christian, men absolutt et stykke av alvorlig sannhet også. Er helt enig!!

Venstrevridde sosialister ser helst at flest mulig mennesker blir avhengige av staten. På den måten vil staten (som er blodrød) oppnå enda større makt, med enda flere stemmer. De fleste nordmenn er for velstående til å være særlig avhengig, derfor må det importeres kremen av drittsekker fra utlandet. Dvs. sleipinger som foretrekker å gå på trygd framfor å jobbe.

Andre innvandrere som faktisk trenger hjelp, er ofte mer ydmyke overfor landet som redder dem, og ønsker å kjempe for å delta i samfunnet. Noe som kan minne litt om en "american dream". Dermed en fare for at de kommer til å stemme til høyre i fremtiden. Og det er jo ikke helt i tråd med hva sosialistene ønsker.

Denne formen for kommunisme er verdens letteste å gjennomføre; den krever minimalt med overvåkning og ingen militær kontrollering av befolkningen.

Shazmak

android-rookie sa...

Ser at denne diskusjonen etter hvert har (som alltid) blitt vridd mot "alle innvandrere" og muslimer.

Shazmak: Selv om du påstår at du ikke sammenligner innvandrerungdom som hunder, så gjør du faktisk det ut i fra det jeg skjønner. Og oppfordring til sloss? Greit, det kan hende du er fortsatt i puberteten og ikke har voksne tanker i hodet, ellers så har du hatt negative opplevelser som påvirker deg til de grader.

Cristian: Vi er ikke rike i Norge pga vi har hjerne og er sivilisert som du skriver. Norge ble rik etter at vi fant olje. Før det var vi en relativ fattig nasjon. Og utviklingen av hjernen hindrer tydeligvis ikke i å generalisere til de grader, samt påstå at andre folkegrupper er mindre smarte. "Norske unggutter tar ikke igjen for de vet at om 10 år har de god utdannelse og god jobb med hus og bil...". Jeg håper du er klar over at de innvandrerbakgrunn har i snitt ca like høy utdanning som etniske. Og når det gjelder annengenerasjonsinnvandrere er det faktisk større prosentandel som tar høyere utdanning enn etnisk norske. Og nyere forskning viser at innvandrere går ikke mer på trygd enn etniske nordmenn.

Jeg prøver ikke å bortforklare at det finnes problemer innad i enkelte grupper, for det gjør det. Uten tvil.

Men deres innlegg virket som angrep på alle innvandrere, og fremstilling av hele gruppen som tapere og mindre intelligente. Og det kommer dere ingen vei med. Jeg får håpe dere enten revurderer deres syn, møter på noen med innvandrerbakgrunn som kan få dere til å se ting fra nye vinkler eller deltar i debatten etter å ha samlet kunnskap om hvordan det faktisk er i Norge.

Anonym sa...

@Shazmak:

Hvordan skal man forsvaret seg fysisk mot bråkete innvandrere som ALLTID opptrer i gjenger?

Man kan være så tøff og sterk og god trent man vil, men det er stort sett kun på film at én person kan banke opp 5-7 motstandere alene...

Innvandrere er de som er feige, de oppfører seg som ussle små maur eller ekle hyener som kun er sterke i flokk!

Mvh
Christian

Anonym sa...

@Yab
Jeg påstår ikke at ivandrere er tapere og mindre
inteligente, det er det sosialistene som gjør
(på en sublim og fordekt måte) ved å ikke ville å stille krav. Jeg vet at invandrere er like inteligente som alle andre, og ville satt pris på at det ble stilt krav. Jeg påstår heller ikke at nordmenn har "mer" hjerne en andre, det jeg sier er at nordmenn av holdning er langsomere på avtrekkeren og liker å tenke gjennom ting før de trekker en konklusjon.
Du kan godt si at nordmenn er litt treige og at
"sydlige" har kvikkere temperament, noen som ofte fører til konflikter mellom parter som hadde funnet ut at de egentlig var enige, hvis de hadde vært litt treigere på avtrekkeren.
Det er denne treige mentaliteten som gjør at Norge er ganske fredlig å bo i, for mange konflikter blir ungått på denne måten og energien kan brukes til andre formål som å skape vellstand feks.
Nordmenn er flinke til å samarbeide og løse
konflikter og fortsette samarbeidet etterpå.
Det er slikt som skaper vellstand, oljen toppet det hele og gjorde oss søkkrike.
Lykken står den kjekke bi som det heter.
cristian (ikke Christian)

Anonym sa...

Til Yab:

Nei, jeg sammenlikner ikke innvandrere med hunder, og jeg skjønte vel at en eller annen "smarting" ville dra fra Hitler-kortet, så snart sjansen bød seg. I så tilfelle så burde jeg selv vært en hund, siden jeg selv er av innvandrer-bakgrunn. Det jeg skrev er at drittsekker (enten det er nordmenn eller innvandrere) er som hunder. Fordi de lukter redsel og utnytter denne redselen til det fulle. Og nå er det nå engang slik at det finnes mer drittsekker blandt "oss" innvandrere enn hva det gjør hos nordmenn. For ikke nok med at "vi" lukter redsel, vi lukter naiviet også. Omtrent som dårlig dresserte hunder som får gjøre som de vil. Heldigvis har ikke jeg samvittighet til å utnytte disse fristelsene sosialist-samfunnet byr på, men om nok av andre innvandrere som lar seg friste.

Jeg oppfordrer ikke noen til å starte slosskamper heller. Da har du misforstått mine innlegg med vilje, eller så må du ha skumlest hva jeg skrev. Jeg oppfordrer folk til å forsvare seg, hvis de selv blir angrepet. For hva vil du gjøre når din helse (enten fysisk eller psykisk) er truet gang på gang? Rømme fra skolen og la drittsekkene finne seg et nytt offer? La deg blir trakasert eller banket opp? Si fra til politi, lærer eller foreldere som enten ikke har makt til å gjøre noe, eller som ikke bryr seg?

Angående olje (selv om den var til Christian): Det finnes andre land som har tilgang til enorme naturressurser; men pengene går stort sett til våpen, enorme luksuspalasser etc. Sånn sett har vi brukt oljen her med fornuft, men vi kan alltids gjør det langt bedre. Blandt annet på innvandringsfroten.

I ditt siste avsnitt så skriver du i praksis: "Dere er dumme og dere tar feil". Greit nok at du har dine meninger, men legg i det minste argumenter bak dem. Vis til setninger vi har skrevet, hvor du mener vi tar feil. Så har vi i det minste en diskusjon.

Mvh

Shazmak

Anonym sa...

Til Christian

Ja, det er sjeldent at noen kan forsvare seg mot en hel gjeng. Men hva har du å tape hvis du likevel er i ferd med å bankes opp? Dessuten så er det som regel alltid en "leder" i gjengen som begynner å kødde med deg. Og resten av gjengen pleier da som regel å være litt avventende. Får denne "lederen" deg til å bli redd, så får de andre en enorm selvtillitt og vil ta deg de og. Men hvis denne "lederen" får seg en nesestyver, så blir situasjonen ofte helt anderledes. Fordi siden resten av gruppa har frykt for lederen, så vil de frykte enda mere den som gir ham juling.
Uansett, ingenting er sikkert, men som sagt; hva har du å tape hvis du likevel skal bankes opp?

Mange innvandrere er ofte feige ja, der de opptrer i disse patetiske gjengene. Men de er som et fotballlag som spiller med alle mann i angrep, for de er alltid vant til å være i angrepsposisjon. Men når det kommer en kontring, så blir de helt satt ut.

Shazmak

Anonym sa...

Man kan beskylde HRS for mye, men det kommer ikke i nærheten av hva SOS-Rasisme kan mistenkes for.
SOS-Rasisme kaller de seg. Men det er bare for å
å få penger av staten. SOS-R er i realiteten en kommunistisk organisasjon som er verktøyet "www.tjen-folket.no" bruker for å skaffe
penger, medlemmer og fiender.
Her snakker vi om kalde mennesker som er besatt
av maktbegjær og ønsker å destabilisere samfunnet ved å inføre massiv invandring i et håp om at den etablerte kapitalistiske strukturen skal bli så svekket at de kan utføre statskupp og lede Norge inn i kommunismen.
Som alltid er det viktig for slike som SOS-R å skaffe penger og fiender til sin eier(Tjen- folket), jo flere fiender og jo mer demoniske disse skapes jo mer "power" får Tjen Folket.
Det å beskylde folk for å være rasister er det samme som å kalle dem demoner for det setter dem i samme bås som massemorderne
i konsentrasjonsleirene. Kommunistene prøvde først å skaffe seg fiender ved å stemple folk som imperialister og kapitalister. Da skapte de seg fiender som var "grådige, egoistiske og aggresive" Men det var ikke nok "power" i dette.
Så oppdaget kommunistene fenomenet "rasisme",
aha tenkte de. Her er det "power" Og så kastet de seg for full hals inn i antirasismen og begyndte å stemple fiendene som rasister i tilleg.
Da hadde de fiender som kunne kalles "imperialister, kapitalister og rasister". Nå begynte det å lukte "power"
Men, komunistene har enda mer på lager, for de har nemlig oppdaget klimakrisen. Hvis de klarer å stemple fiendene sine som miljøsvin i tilleg,(uten at det slår tilbake på dem selv).
Da snakker vi om demoner fulle av krutt. En fiende som er imperialistisk, kapitalistisk, rasistisk og miljøfiendlig (FRP'ere?). Det blir verktøy alias "Heavy duty".

Det eneste SOS-R mangler nå er å beskylde fienden for blasfemi på toppen av det andre, men den blir vanskelig tror jeg, klarer de det, har har de fått full pott. Da snakker vi om en fiende som ikke lenger kan kalles mennesker og som derfor trygt kan utryddes uten dårlig samvittighet. Rasismes veier er uransakelige.

SOS-R samler inn penger og demoner, så de kan de kjøpe makt til sin eier, Tjen Folket.
Dette er stort sett den samme fremgangsmåten alle verdens regimer har brukt for å plassere seg selv øverst.
Kort sagt.
Du trenger en organisasjon,
du trenger medlemmer,
du trenger fiender (jo "ondere", jo bedre ),
du trenger penger og til slutt trenger du en krise, da er veien til toppen kort.

Hvordan kom Hitler til makten?
Hvordan kom Mugabe til makten?
Hvordan kom Poll Pott til makten?
Hvordan kom Kirken i Europa til makten?
Hvordan kom Bush til makten?
Hvordan kommer FRP til makten?
Hvordan kom prestestyret i Iran til makten?
Eller Taliban?

Oppskriften er gammel og velprøvd og den FUNGERER.
cristian spekulerer.

Anonym sa...

Dette har jo ingenting med temaet her.
cristian korrigerer seg selv.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)