Mest populæret de siste 7 dagene


mandag 23. februar 2009 |


Utestenge FRP fra innvandringsdebatten?

Nå hagler det rundt den både godt elskede og særdeles mislikte Siv Jensen. Hennes advarsler om snikislamisering og en ren skremselspropaganda av en tale, har fått Høyres Per-Kristian Foss til å sammenlikne dette med det jødene opplevde under krigen.

Idag har Venstre-leder Lars Sponheim uttrykt sin mening om at han ikke vil ha med FRP i innvandringsdebatten. Selv om jeg er personlig mener at Siv Jensen kunne spart seg for den talen som inneholder en del vås, tror jeg ikke det er sunt å utestenge FRP fra noen innvandringsdebatt.

Det ville muligens bare gi mer sympati til FRP - og det tror jeg egentlig ikke vi trenger. Det vil være mer konstruktivt å la dem delta i debatten, og heller høre hva de har å si. Da er det også mulig at oppegående FRP-sympatisører synes at nå går faktisk Siv Jensen over grensen, og revurderer sin støtte til FRP.

Og uansett hvor skuffende det måtte være, så er jo FRP det nest-største partiet i Norge. Uff.

Artikkel i VG

Oppdatering: Det siste er at FRP skal sende en delegasjon til Malmø. I all verden, er dette nødvendig? Det høres ut som en utflukt til et farlig naturreservat der folk kan observere ville dyr - bare at dette er FRPere som skal se på alle de farlige (muslimske) innvandrene. Tøv!

Oppdatering 2: En avstemning på Dagbladet viser følgende resultat foreløpig:

Sosialantropolog Inger-Lise Lien sier også i artikkelen på dagbladet at Siv Jensen ikke bare sier tull. Det er jeg forsåvidt enig i. Siv Jensen har noen spørsmål og problemstillinger som kan være reelle. Måten det tilnærmes og fremlegges er det som jeg ofte finner tåpelig - og grobunn for fremmedhat. Spørsmålet er også hvor mange av disse er konservative muslimer? Hvor mange av muslimene er ikke slik? Jeg tror det vil være vanskelig å få "snikislamisert" Norge når hele landet er følger med. Det er ikke engang enighet mellom den muslimske befolkningen i Norge, som jeg vil også påstå er ganske så forskjellige innad. Det at en er muslim vil ikke si at de alle står for det samme! Akkurat som nordmenn er veldig ulike, selv om de kommer fra samme land. Mener nå jeg.

Hva mener du?

Skaper Siv Jensen fremmedfrykt?
Ja
Nei
Vet ikke


Foto: FRODE HANSEN/Vg

15 kommentarer:

Roy Robin sa...

Steng ut alle som ikke er enig med Lars Sponheim. Han vil sikkert bli en god statsminister etter valget i høst.

Anonym sa...

Hei.... Nå må dere høre hva Siv sier, hun vil ikke ha grupper som skal ha særfordeler, vanskeligere enn det er det ikke.

Anonym sa...

GO SIV!!! Og til det norske folk: WAKE THE FRACK UP!
Vi skal IKKE ha noen grupper med særfordeler!
Er møkk lei av all sutringa til innvandrerne her i landet. Det er DEM som skal bøye seg etter OSS, ikke visa versa. DET kalles integrering!!

Anonym sa...

Hei..... Hvorfor skal det altid settes ? ved SIVS utalelser, dere kryper altid til korrset og nesten gir henne rett 5 - 10 år senere

Anonym sa...

Hei.... Lars Sponheim, hm, hm, Er det noen som fremdeles stemmer på deg. Er det ikke på tid å lytte..... eller BÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆB

Anonym sa...

Jeg tror ikke det er integrering er at de skal bøye seg etter oss, eller vi skal bøye seg etter dem. Jeg tror også Norge må forberede seg på å bli en del av den globale verden, nytter ikke å låse seg inne. Men samtidig, sette noen retningslinjer for innvandrere bør jo være lov.

FRP kan ha rett i noen av sine bekymringer, men partiet (Siv) har litt feil måte å legge det fram på og hvordan ting skal gjøres.

Anonym sa...

Det er nesten litt synd på Sponheim nå. Han har ingenting å fare med lenger og det eneste han kan postulere er at en meningsmotstander, som så til de grader har parkert Sponheims parti på sperregrensen, skal boikottes, stigmatiseres og marginaliseres.

Det er bare tragisk fra et av landets eldste demokratiske partier.

Anonym sa...

Establishment har fått panikk! Stå på Siv! Nå har du fått NRK, TV2 og de andre politiske partiene i ubalanse - dytt på!

Anonym sa...

Jeg har ikke støttet FRP særlig før, men jeg støtter Siv mer nå. Hun tør faktisk å påpeke noe andre politikere ikke gjør, og i denne saken risikerer vi faktisk en snikislamisering av landet nettopp fordi politikerne våre ikke tør å si konservative muslimer imot.

Anonym sa...

gikk bak noen av våre nye landsmenn i bergen sentrum , da de gikk forbi en norsk jente begynte de å slenge dritt til henne hore ludder og andre stygge ord . disse menneskene er ikke klar for et sivilisert samfunn ennå , ikke la de ta over norge hver så snill og bortvis de på grensen . EN GANG VAR VI KRIGERE .

Anonym sa...

Om jeg ikke har stemt FRP før så skal jeg gjøre det nå

Anonym sa...

Jeg skal stemme FRP for første gang ved neste valg. Alle andre partier har nå fått vist sin udugelighet, så kanskje FRP bør få vise hva de kan?

Anonym sa...

http://newsmill.se/artikel/2009/02/21/malmo-stad-och-darmed-sverige-lagger-sig-hot-fran-odemokratiska-grupperingar
Har dere sett eller hørt noe om dette i norske Medier ??

Anonym sa...

Bra Siv.!! Du tør å si det mange tenker. Frp vil få mange velgere på dette. Jeg er som mange her dritt lei av at vi i Norge skal måtte tilpasse oss " de som har vlgt landet vårt som reisemål / tilflukt-sted. Ikke rart de kommer hit, de kan jo snart ta over.

Anonym sa...

Per Kristian Foss frykter Siv Jensen så mye at han sammenligner henne med Hitler. Fyyyy, dette var ikke fint sagt. Kanske Foss har hatt en vond drøm. Vi vet jo hvilken typer Hitler ville utrydde.

Sponheim, lederen av loppepartiet, er det ingen som høre på.Det han bræker om har null verdi.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)