Mest populæret de siste 7 dagene


fredag 29. mai 2009 |


The Times avslører massakre på tamiler, mens FN gir ros til Sri Lanka!

The Times melder idag at at deres etterforskning og bildebevis viser at nærmere 20 000 tamiler ble drept på regjeringshærene i løpet av de siste dagene av krigen. Flere medier som BBC og Al-Jazeera har også fulgt dette opp. Dette blir omtalt som massakre, og viser nok en gang hvor hensynsløs den sri lankiske regjeringen egentlig har vært og er mot tamilene. Deres interesse ligger helt klart ikke i å "fri tamilene" som de selv har påstått, men å styrke den singalesiske nasjonalismen og herredømmen over øya Sri Lanka.

>> SE VIDEO OG BILDER PÅ NETTSIDEN TIL THE TIMES

Det paradoksale er jo at for noen dager siden stemte hele 29 land, der i blant Kina, Russland, India og Cuba at FN ikke skal etterforske krigsforbrytelser på Sri Lanka, siden dette var noe "internt anliggende". Det er en kjensgjerning at land som Russland, og ikke minst Kina, er land som selv begår store menneskerettighetsbrudd. De vil derfor aldri stemme for noe de selv ville bli anklagd for. I resolusjonen som det ble stemt over, fikk også Sri Lanka ros for hvor godt de taklet sluttfasen av krigen (!). Det bør også merkes at resolusjonen som ble diskutert var sendt inn av Sri Lanka selv.

Og enda slipper ikke uavhengige journalister inn, og hjelpeorganisasjoner blir fortsatt effektivt hindret i å hjelpe de fordrevne tamilene.

Dette er en sørgelig, og virkelig nedslående. At FN så effektivt kan bli avvæpnet av land med egne skitne interesser, mens det helt klart foreligger bevis på krigsforbrytelser. Hvis det finnes snev av rettferdighet å hente noe sted her i verden, så må det skje nå snart. Dette er en skam for menneskeheten! Har FN med vilje unnlatt å melde fra om disse tallene? Det kan virke slik; les f.eks. artikkelen hos Aftenposten.

Siterer Times:
The vote by the United Nations Human Rights Council to congratulate the Sri Lanka Government on its victory over the Tamil Tigers and to ignore calls for an inquiry into possible war crimes is a disgrace.
Relaterte artikler:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=554211
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=554168
http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/article2751700.ece
http://www.riks24.no/index.php/bruker/Utenriks/FN-fordoemmer-sivile-tap-paa-Sri-Lanka-15308

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kommuniststatene Kina og Russland liker å støtte slike ting vettu! Jeg syns synd på tamilene... Håper at noen griper inn før det er for sent og man sitter der uten å ha løftet en finger mens et folkemord har skjedd!

Anonym sa...

Jeg syns synd på tamilene og de bygger opp igjen fort som mulig hvis ikke får noe rettferdig løsning

Ragil sa...

Utrolig enig med artikkelen her, FN har virkelig gått rett i bånn i det siste. Syns det er tragisk hva som skjer med de tamilene der og kan ikke forestille meg hvordan det hadde vært for meg å gjennomgå all den forbrytelsen og tortur!

Anonym sa...

Jeg er bare veldig skuffet.. har ikke ord til å beskrive hvordan det føles å ha blitt forrådt av verden, ikke minst FN.

Anonym sa...

USA og alierte drepte flere tusen civile i Irak,og nå NATO dreper civile nesten hverdag i Afganistan/Pakistan.
Israel dreper civile nesten heletida.
Men vi høre ikke noen krever gransking av de USA,NATO styrkene som dreper civile.
Dette er hyklerie......!

Anonym sa...

Ja det er hykleri, men Sri Lanka må ikke slippe unna med sine handlinger fordi USA og NATO dreper flere tusen.

Anonym sa...

Jeg er drit lai av folk som støtter srilanka sin folke mord hva har inne hode på de folka?
Kjøner de ikke om de har dreppet over 30 tusener siville å forsatt voldtar de kvinner og bodfører barn. Tenk dere om hvordan skal bli fram diden til tmailsk samfunet i srilanka.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)