Mest populæret de siste 7 dagene


onsdag 13. mai 2009 |


Skrekkbilder fra krigen på Sri Lanka! (advarsel: sterke bilder)

Advarsel: Meget støtende bilder under.
En leser av Nedskrevet har tipset om skrekkbilder fra krigen på Sri Lanka. Han eller hun (anonym tipser) skriver følgende:

Utenforstående tror at regjeringen fører krig mot LTTE, men de mangler kunnskap om denne komplekse konflikten som går mange tiår tilbake i tid. Det er ikke en krig mellom LTTE og sri lankiske regjeringen lenger, det er hovedsaklig en krig ført av regjeringen mot sivile tamiler. Folk kan mene at LTTE er terrorister. Men hvor mange mennesker, derav hundrevis av barn som er tamilenes fremtid, blir drept av regjeringen med vilje og viten? FN har hittil vært kun en skuffelse, og store lands geopolitiske interesser i Sri Lanka, har gjort det "enkelt" for regjeringen å utføre massedrap på tamiler. Jeg vet folk diskuterer om bruken av termen "folkemord" er riktig. Hvor hjerteløs og blind kan man være? Det viktige er ikke å vente på at vi når et visst antall døde for å bekrefte at "ja, dette her var et folkemord". Det er å reagere før det skjer. Menneskeheten trenger ikke en ny Rwanda.

Det er mange bilder fra krigen som verden ikke får se. Ingen media skriver om dette.

Disse to bildene jeg sender med viser unge menn som har blitt bortført/tatt med fra leirene, til sørligere singalesiske områder. Der har de blitt drept for å ta ut kroppsdeler som øyne, hjerter, nyrer o.l. Bildene
(mobilbilder) ble tatt tilfeldigivis av en prest som var kalt inn for å døpe ungen til en som var ansatt i hæren. Dette er kun et bilde, det som skjer i det skjulte. Utenom dette finnes det bilder fra krigssonen som viser flere grusomme bilder. Disse gidder ikke media å vise. Hvorfor er det ingen som bryr seg? Bildene er hentet fra en side som heter Tamilwin (http://www.tamilwin.org/view.php?2aSWnBe0d1j0g0ecGG7B3b4j9EE4d3g2h2cc2DpY3d436QV3b02ZLu2e)

Jeg kan ikke bekrefte historien bak disse bildene, siden siden står på tamilsk. Men jeg er klar over at mange internasjonale og tamilske nettsteder har publisert mange skrekkbilder fra krigen. Kanskje kan VG og andre nettsteder kan publisere flere bilder fra krigen for å øke bevisstheten rundt denne krigen. Disse bildene som ble tipset av anonym var derimot tok grusomheten enda et steg lenger. Skulle ønske noen kunne gripe inn snart i denne krigen.

[Bilder fjernet]

Oppdatering: En anonym påpeker at dette er bilder fra en annen sammenheng. Har derfor fjernet disse bildene nå. Takk.

Relaterte nyheter:
VG: Norge krever FN- engasjement på Sri Lanka
TV2: Lege: - 49 drept i sykehusangrep på Sri Lanka
VG: Obama stopper frigivelse av torturbilder


16 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var grusomt. Ingen mennesker bør utsettes for slikt!!!!!!!

Jeg har ikke ord til å skrive noe mer...

Anonym sa...

viser bare hvor primitive vi egentlig er

Anonym sa...

jeg kjenner noen som har familie i en av leirene i Vavuniya. Eldste gutten i familien skulle bli hentet av militære for å bli ført til sånn "rehabilitetssenter". Jeg er ganske engstelig for hva som kan skje med sønnen deres etter å ha sett disse bildene..

Anonym sa...

herreguud!! hvorfor griper ingen inn snart?!?!? dette er barbarisk!!! ohhh...klarer ikke å skrive..

Anonym sa...

Fryktelig disse bildene. Nesten like grusomt som ett bilde fra noe aar tilbake av en PALESTINER SOM HENGTE I EN KRANE MED HODET NED OD VAR FLAAT AV HAMAS FORDI HAN HADDE SOLGT NOE TIL ISRAELENE

meg sa...

Dette er hverdagen på Sri Lanka. Den singalesiske regjeringen torturer tamilene på alle mulige barbariske måter, men fortsatt ser vi ikke disse bildene ute i media. Hvorfor?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Interessant at noen mente det var kjønnsorganene som var mest støtende med disse bildene og sladdet disse...

Anonym sa...

Sri-Lanka.
Nå må verden anerkjenne Tamilene en egen stat før alle går til grunne.Verden har jo anerkjent mange stater/land før andre folkegrupper.Trekk terror stempelet tilbake.Tamilene har ikke terorisert andre land.Dem kjemper for frihet,slik du og jeg har her i Norge. Det ene skrekkbildet etter det andre ruller frem i media uten at noen kan gjøre noe.Still krav til myndighetene og stopp penger til landet før krigen og nedslaktinga av Tamilene opphører.Verden sitter å ser på,lurer på om myndighetene i landene som kan gripe inn virkelig sover godt.UN kan gripe inn,om så med makt.Er det snakk om krigsrett her???Norge er et lite land med lite makt,men sammen med USA,England,UN osv.må man jo kunne stanse galskapen på Sri Lanka.
MALI.

Anonym sa...

Jo dessverre, siste Anonym, LTTE har terrorisert både i India og i Sri Lanka. De har terrorisert tamiler som ønsker en annen, fredelig løsning av problemet.

Bildene er forferdelige.

Men med den historien som LTTE har, er det minst like sannsynlig at det er LTTE som har maltraktert et lik og fotografert det av propagandaformål.

Og at det nå trekker i langdrag er mest sannsynlig et resultat av at regjeringshæren nettopp ikke setter inn de virkelig tunge skyts de har.

Hvis ikke ville krigen vært slutt.

Det finnes bare en løsning: At LTTE mister all støtte blant tamilene. At tamilene forstår at det er andre veier til former for frihet.

android-rookie sa...

Noe enig, og mye uenig med deg raagraaum. LTTE kan med rette kritiseres for deres handlinger.

Den løsningen du foreslår er ingen løsning. For det første tror jeg neppe LTTE mister all støtte. Og skulle nå LTTE bli borte for godt, så finnes det fortsatt ingen løsninger for tamilene på Sri Lanka. Så spørsmålet er hvis LTTE forsvinner, hvor mye verre blir det for tamilene pga regjeringens handlinger og planer?

Tamilene trenger en sterk politisk organ for å representere dem. LTTE er kanskje ikke den rette for dette, men hvordan skal de klare å danne en slik organisasjon når den singalesiske regjeringen ikke er interessert i å gi like rettigheter til tamiler?

Og om disse bildene er ekte eller ikke det kan jeg ikke bekfrefte; men det finnes flere hundre bilder som viser krigsituasjonen, men du vil fortsatt tvile antar jeg..?

Anonym sa...

Falsk propaganda. Billedet er herfra:

http://escapefromindia.wordpress.com/2008/04/17/shocking_images_from_india/

Anonym sa...

vab (eller er det yab, det er litt vanskelig å lese på min laptop):

Ja tamilene trenger en sterk _politisk_ organisasjon - ikke en gerilja- og terroristorganisasjon. Og det de først og fremst blir nødt til å forstå er at LTTE har forrådt dem, brukt dem i sine voldelige stormannsgale drømmer om et "Stortamilistan". (Vi bruker en slik formulering for å antyde de meningsløse i ideene, ikke som noen nøyaktig analyse.)

Det tamiler, særlig de som lever i Europa, bør begynne å se på er: Hvordan får folk sin frihet i en moderne verden?

Er det samene i Norge, Sverige, Finland og Russland som er mest undertrykt? Eller er det baskerne i Spania og Frankrike?

Og selv baskerne har gode muligheter for en stor grad av frihet - i det øyeblikk de som driver med terror ikke lenger støttes av folket. (Spania er alt delt i deler med stort selvstyre, blant annet språklig og kulturelt.)

De bør merke seg at Sri Lankas opposisjon er på besøk i Norge, og kritisk til behandlingen av tamiler i enkelte av flyktningeleirene. I det øyeblikket terroren holder opp fra LTTE og andre tamiler, kan det begynnes en prosess der tamilene vil ha betydelig sympati i verdensopinionen og i alle fall deler av den singhalesiske befolkningen.

android-rookie sa...

Ja, tamilene trenger en annen organisasjon eller representanter nå. LTTE er nok ikke denne organisasjonen, men likevel så må man ikke glemme at undertrykkelsen av tamilene startet lenge før LTTE dukket opp. Og det ble forsøkt løst med fredligere midler før denne opprørsgruppen ble dannet.

Stortamilistan? Er ikke helt sikker på hva du prøver å antyde. Tamilene har rett til selvstyre i de områdene som det er flest tamiler, og der de historisk sett tilhører. Jeg ser ikke det som "stormannsgale drømmer" da dette er tamilske kongeriker før kolonitiden.

Sri Lankas opposisjon er kritisk. Selvsagt. De tenker jo politikk uansett. Som jeg har skrevet før, LTTE kan godt fordømmes for terror, men da bør den singalesiske regjeringen også fordømmes. Tamilene trenger selvstyre.
Hvis de ikke får det vil den singalesiske regjeringen alt for å utvanne den tamilske minoriten (i form av videre drap og undertrykkelse), samt flytte inn singalesere inn i tamilske områder.

Jeg er ikke for at en minoritet må tilpasse seg majoritetens krav for å få samme rettigheter i et land, når kravene er diskriminerende og undertrykkende.

Anonym sa...

Bare en kort kommentar (håper å ha mer på min egen blogg) - tamiler finnes på begge sider av "Jaffastredet". Det vil si både i Sri Lanka og India.

Hvis vi er riktig informert (noe en aldri kan være sikker på i sånne konflikter) så strekker kravene (om de blir uttalt i dag eller ikke) seg ut over Sri Lanka og inn i India.

Forståelig? Ja. Oppnåelig som separat stat? Tvilsomt.

Derfor - Sametinget som ideal.

Yab sa...

Da trenger dere å gjøre litt mer research. Kravene har ikke noe med India å gjøre, men heller at tamilene i India støtter tamilene på Sri Lanka. Ønske om egen stat er på kun Sri Lanka.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)