Mest populæret de siste 7 dagene


søndag 10. mai 2009 |


Regjeringen på Sri Lanka må stilles for krigsretten!

Det har vært både sterke indiser og etterhvert klare beviser på at regjeringen på Sri Lanka ikke fører en krig kun mot LTTE. Dette er uten tvil en kamp mot den tamilske minoriteten på Sri Lanka. Ikke mer eller mindre.

I dag kunne man lese at HRW har anklaget regjeringsstyrkene for å ha bombet sykehus med vilje. For min del har det ikke vært noen tvil om de faktisk har utført slike krigsforbrytelser eller ikke, men det er befriende å få det bekreftet fra en uavhengig og nøytral part. Se bildeserie fra HRW her.

En rekke bilder fra krigssonen har også blitt smuglet ut, uten at regjeringen har klart å hindre det. Dette viser hvordan sivile har det, og med sterke indiser på at regjeringen fortsatt skyter mot sivile mål med full viten. Du kan lese mer og se disse bildene hos Aftenposten. Merk at dette er noe støtende bilder.

Nylig avslørte også Channel 4 med hemmelig video om hvor ille det faktisk var for de internt fordrevne tamilene som lever i interneringsleirene (se video under). Blant annet var voldtekt av jenter vanlig, og flere ble meldt døde inne på disse avgrensende og godt bevoktede områdene. Dessverre for den britiske kanalen så har regjeringen arrestert og utvist korrespondentene. Dette viser hvordan de styrer med jernhånd; de skulle nok helst sett at ingen nyheter kom ut av landet.




Nå må noen snart gripe inn, for hvor lenge kan det fortsette slik? I tillegg har det også kommet ut rapporter om at mat og medisin brukes som våpen mot sivilbefolkningen ved at regjeringen stanser disse forsyningene (se Dagsavisen). For meg er det et under at verdenssamfunnet kan bruke så lang tid på å stanse regjeringens krigsforbrytelser.

Det er kanskje en halvveis positiv nyhet at FN har kommet med en uttalelse om at det kreves en internasjonal granskning av konflikten. Jeg sier "kanskje positivt" fordi slike uttalelser foreløpig ikke hjelper de sivile som dør; de har kun blitt store ord uten noen reell virkning.

Jeg håper også at dere der ute som fortsatt påstår at regjeringen på Sri Lanka gjør dette for å nedkjempe "terror", tar til vettet og ser hva regjeringen virkelig vil gjøre med den tamilske befolkningen på Sri Lanka. Mine tanker går til dem, og jeg håper at vi i Norge på en eller annen måte bidrar til å stoppe denne forferdelige konflikten.

Oppdatert: Regjeringsstyrkene fortsetter å skyte granater inn mot der sivile holder til. Flere hundre frytes døde og alvorlig skadet!

Relaterte artiker:

VG: Såret i helgen, drept i sykehusangrep idag
Dagbladet: Bistandsansatte holdes fanget mot sin vilje på Sri Lanka
Dagbladet: Minst 45 sivile drept i bombeangrep på sykehus
Tv2: Granatangrep drepte 49 på sykehus
Riks24: -1000 sivile drept på Sri Lanka
VG: Sri Lanka protesterer mot FN
TV2: -1000 drept på Sri Lanka
Dagbladet: Dette var blodbadet vi fryktet
VG: -1000 drept på Sri Lanka
VG: Sri Lanka-forsker om 378 drepte: -Frykter mer av det samme
VG: 257 drept i granatangrep på Sri Lanka

19 kommentarer:

Kirthi sa...

Hey,

Du har skrevet mye bra her. Nå har blant annet en norsk dommer som sitter i en uavhengig granskning av Gazakrigen, uttalt at Isreal har brutt folkeretten. Den nevnte krigen varte i ca 1 måned og kostet mer enn 1000 menneskeliv. Mens krigen på SL har vart i flere måneder nå og har kostet mer enn 6500 sivile liv. Det har kommet klare beviser for at regjeringen har gjentatte ganger brutt folkeretten. Jeg mener at presidenten på SL og hans to brødre må stilles for krigsretten for forbrytelser mot menneskeheten!!

suban sa...

Hei!

Det folkemordet på Sri Lanka kan kun sammenlignes med holocaust. Disse korrupte familen Rajapakse bør stiles til retten. Sri Lankiske regjeringen driver ren folkemord av tamiler. Men verden vil ikke blande seg før den siste tamil på Sri Lanka er utryddet. Takk for din engasjement. Vi trenger flere som deg.. Takk igjen

android-rookie sa...

Jeg håper og tror at de ansvarlige blir stilt for krigsretten. Med de sterke bevisene som etter hvert har kommet ut, så vil det være et knekk for menneskeheten hvis ikke slike forbrytelser blir straffet!

Og det er ingenting å takke meg for. Jeg har full forståelse for den lidelsen som tamiler går gjennom på Sri Lanka. Jeg tror det viktige er å få alle til å forstå og fatte interesse for konflikten slik at man kan yte et sterkere press for å få stoppet det som skjer.

Anonym sa...

Du skriver saklig, godt og reflektert. Det undrer meg mye at menigmann i gata ikke selv greier å innse mye av det du skriver. Dette er ikke rocket science, og det er overveldende bevis på at den lankesiske regjeringen bevisst begår menneskerettsbrudd som bør og MÅ få følger.

Snart vil menneskene miste all respekt for internasjonal rett og FNs rolle. Alle mennesker har evne til å forstå hva rettferdighet er, og når den så til grader tråkkes på helt åpenlyst, uten sterk internasjonal reaksjon, så mister mennesker respekt for de samme internasjonale organene. Rawanda er et historisk feilgrep fra FN, og jeg håper de denne gangen ikke venter like lenge.

Fortsett med din folkeopplysning! Det trengs!

Anonym sa...

verden store makt, de sover

Anonym sa...

FN må ta sak og angripe sri lanka. FN må stoppe folkemorde på sri lanka og rett mot president

Anonym sa...

Veldig informativt dette. Enig i at regjeringen burde betale for sin kyniske krigføring!

Anonym sa...

Alle normenn begynt å forstår sitvusjonen i SL nå mot tamilske sivillen dere normenn kan hjelpe de siville med oss i norge med flere muligheten
mvh
anita

Anonym sa...

Dette er LTTE Terrorists propoganda.

Anonym sa...

At Britiske journalister blir fengslet av lankesiske myndigheter er vel også propaganda fra LTTEs side? At disse journalister ikke har lov til å gjøre jobben sin er vel også Propaganda? Hvorfor har du ingen saklig argument vennen?

Kirthi sa...

Du som sier at "dette er LTTE -propaganda". Dette er velbrukt unnskyldning fra regjeringen på Sri Lanka for å komme unna anklagelser fra internasjonale aktører.
Jeg kan love deg om at sannheten ALLTID kommer frem, og ingenting kan skjules så veldig lenge. Channel 4 rapport er en levende bevis på det.

Anonym sa...

nå blir jeg svært sint med dere som bagetaliserer og fantaserer her. alle vet jo om at LTTE holder de tamilske siviler som menneske skjold og dette er verdens kjent problem. også vi vet at LTTE dreper sine egne hvis de forsøker å romme fra krigs området. Nå har de begynt en ny plann for å ødelegge for regjerringen. NÅ LTTE bomber sine egne og lager løgn historier om regjerringen ved å bruke en Tamil Lege som jobber på srilnkisk sykeshset. Han er en srilankisk tamil mann som også er en lege som heter V: SHANMUGARAJAH(de som vil kan gjerne finne ut ved navnet hans hvor navnet opprinnelig fra og kan se om at navnet er en tamil navn dvs. en tamil drittsekk som lyge om regjerringen som støtter LTTE for drepe enda mer mennesker). Som vi alle vet tamiler støtter tamiler uansett hvor uretferdige handlinger de utfører mot regjerringen og siviler. Med andre ord er de blodsugere, tamiler er hjerte løse farlig gruppe. Hele norge norsk -tamiler støtter tamiler og krever sin egen stat og da de gjør all propagande for å ødelegge for landet srilanka. De selv sier at de har ingen rettigheter det er ren løgn. Denne legen bør miste jobben sin grunnet han løy om regjerringen som betaler for hans levebrød. Den tamil legen støtter LTTE for å drepe enda flere mennesker. Jeg hater slike ideoter. Hvis folk tror på alt de tamiler forteller synes jeg at dere alle er like dumme hodet. Slike propagandaer skjer av en tamil lege som jobber til Regjerringen her i Norge Tamiler lyge og skriker sier at de ikke har rett til noen ting, men nå beviser det at de får høyere uttanelse og høyere yrker. et eksempel er en srilankisk Tamil lege som lyge om regjerringen.

Anonym sa...

dette er krig og krigen er uansett hvor i verden slik blir det. Hvorfor tamil LTTE ikke legger våpen ned hvorfor de holder tamiler som menneske skjold og hvorfor LTTE dreper sine egne folk når de forsøker å rømme fra krigs områder.

Anonym sa...

Kirthi, du sier at channel 4 rapport er en levende bevis... Jeg spør deg nå har channel 4 vært i srilanka i krigs området eller andre flyktnings leir? Eller har de fått disse bilder fra de tamilske folk som støtter tamiler? Du må ikke tro at alt er sant, men siden du er selv tamil vil naturligvis innrømme og støtter LTTE og vil gjerne at andre skal innrømme om at alt er sant det dere sier om srilankiske regjerringen. Men du må si til din LTTE leder om at han må slutte å krige med regjerringen. ikke våpenvile, men han må legge fra seg våpen og sone i fengsel på livstid. så slik kan krigs handlingen slutte.
Tamiler er utrolig flinke ti å lage usanne fantasi filmer. De bruker tamilske folk og lager som en film slik at verden kan innrømme om at alt er sant regjerringen dreper men sanheten er at tamiler løy dette har allerede kommet fram og sanheten som du sier kommer fram derfor ingen vil hjelpe LTTE. Tror du at noen stat vil ønske å dele lande sitt med andre folkegrupper kanskje du ber be norske myndigheten om dere kan få egen stat fra nord norge. se om hva nordmannens reaksjon blir da. da vil du miste med en gang stats borgerskap og norge vil hive dere med en gang sån n er norges lover. hvorfor srilanka skal dele landet med tamiler, dere må helst reise til INdia tamilnadu.

Kirthi sa...

Det er tydelig at du viser din singalesiske arrogansen. Det er også veldig klart at du ikke kan en "shitt" om konflikten på Sri Lanka. For det første har Norge gitt sin minoritetsgruppe, samene, selvbestemmelsesrett og deres rettigheter er vernet gjennom lover.
For det andre kan man ikke sammenligne Norge og Sri Lanka.
I følge historien er det ingen som vet om tamilene eller singhalesere kom først til Sri lanka. Det spiller ingen rolle heller. Begge folkegruppene har bodd der i flere tusen år. Det betyr at tamilene har like mye rett til å bo og leve fritt på Sri Lanka som singhalesere. Dere singhalsere har ingen rett til å ta fra tamilene de grunnleggende menneskerettighetene.

For det tredje hvemer det som har hendene full av blod nå? En arrogant og hyklersk stat der 3 korrupte brødre har statsmakten! Dette er tragisk.

android-rookie sa...

@Anonym som mener at alt er LTTE-propaganda:

Jeg tviler ikke på at det er propaganda fra begge sider. Det ville vært naivt å tro at det ikke er det. Men å nekte for at regjeringen på Sri Lanka har mye blod på hendene, og ikke har ærlige hensikter det kan verken du eller presidenten av Sri Lanka nekte.

Ut i fra dine innlegg høres det ut som du er singaleser. Jeg kan skjønne at du misliker LTTE, men for meg høres det ut som du angriper alle som er tamil, f.eks. ved å si "legen har tamilsk navn, derfor lyver han". Og du sier "Med andre ord er de blodsugere, tamiler er hjerte løse farlig gruppe". Dette fjerner det minste snev av seriøsitet fra dine kommentarer.

Alle regjeringens støttespillere påstår at alle bevis mot staten er propaganda. Jeg tror de fleste i verden er klar over at regjeringen har brutt mange krigsregler. Dette har blitt bevist flere ganger nå i det siste, og utkastelsen av Channel 4 viser at Sri Lanka er en stat som skjuler noe, og ikke skyr noen midler for å holde det hemmelig. Det er vel også "propaganda" FN, HRW og alle andre uavhengige observatører driver med? De vil ikke slippe omverden inn i landet. Som en over her sa, det er ingen rocket science. Media slippes ikke inn av regjeringen, jeg tror de fleste har blitt klar over at regjeringen på Sri Lanka driver med en slags folkemord mot tamiler.

Som jeg har sagt før, om LTTE taper eller ikke, det er ikke den endelige løsningen på Sri Lanka. Arrogansen som du helt klart viser overfor det tamilske folket Anonym, det er det som er understreker at denne konflikten trenger en politisk løsning. Så med kommentarerne dine (som er veldig uryddige og som består av hatspredning, feilinfo, samt propaganda), så skyter du deg selv i foten.

Lær deg å argumentere saklig hvis du skal ha håp om å bli tatt seriøst.

Anonym sa...

Anonym som mener at alt er LTTE-propaganda:

Har du vurdert et norskkurs?? Du får begynne med det...så kan du gå over til å kurset for idioter. skjønner du ikke at folk dør???? for å si det sånn....du hadde aldri turt å pressentere det du skriver her, for en offentlig forsamling av mennesker. du vet at du juger.

Anonym sa...

hallo Krithi,
nå sier jeg deg dette: Jeg er ikke en fra Srilanka, i det heile tatt...,ok. når det gjelder samer, de har bodd i norge veldig lenge lenge før nordmann. samene er de første mennesket som kom til norge fra Russland og Finland, også norske er blandinger med mange forskjellige folke grupper dvs. forskjellige rase derfor de har forskjellige hud farge, øyne, hør farger, hele landet har mange forskjellige dialekt. samene i norge har ikke like mye rettigheter som en nordmann har. Antakeligvis har samene begrenset rettigheter fra det norske og selv om de opplever urettferdiget klager ikke lik som dere tamiler, men de lever av skog bruk. Hvis du ikke har vist at norske staten behandler samene på forskjll fra en norsk, må du gjerne lese om same livet og deres rettigheter. da vil du få litt mer kunnskap. samene har heller ikke sin egen stat.
Om det kom singhelesere eller tamiler først spiller ikke noen rolle i srilanka var det først "ur-befolkningen" som også er singhelesere som også blir kalt VADDA som er opprinnelig levde der lenge før tamiler, men du trenger ikke klage så mye om egen stat. hvis du trenger makt over andre bør du heller helst velge et øde område,slik at du kan kontrolerer den hele. tamiler har like mye rettigheter som alle andre i srilanka. men det er LTTE som har hatt kontroll over nord og nord-øst srilanka, da må du helst gi skylden til LTTE lederen for at han har fratatt deres rettigheter for 30 år siden, det var han som stjølet tamilsk barn fra deres foreldre, det var han som lagte barnesoldater, det var han som manipurerte og lærte å begå selvmord bomber, det var han som ødelegger for dere. Da må du helst klage for ham. Singhelesere dreper dere ikke men dere dreper sivilske singhelesere og har gjort dette hele 30 årene, men nå endelig regjerringen har fått nok av LTTE er rasister og. det er overbefolket så det er like greit om en del dør.

Anonym sa...

norsk kurs? nei, men du kan gjerne undervise meg:-):-):-). jeg har nok forståelse for norsk og forstår veldig godt hva andre sier, men jeg er ihverfall ikke en fra srilanka. Jeg tilhører til norgespatrioter.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)