Mest populæret de siste 7 dagene


torsdag 7. mai 2009 |


Det nye statussymbolet: Sykkelen

I Dagens Næringsliv kan man lese at det nye statussymbolet er sykkelen, og at dette er et trendfenomen.

Uansett om du er opptatt av status eller ikke, så er dette en interessant observasjon. Jeg har selv merket at det er flere som sykler, og ikke minst, at flere som snakker om sykler. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på det som et statussymbol før jeg leste denne artikkelen.

I etterkant kan må det jo sies at sykkelen som et statussymbol "makes sense". Først og fremst er det in med ting der ideen er enkel, men at det kommer i tilpasset versjon for forskjellige forbrukergrupper. Ny design og nye detaljer skaper en ny form for etterspørsel. En gammel oppfinnelse som sykkel får kanskje også innpass hos nye generasjoner som "retro-ting".

Det at det er statussymbol kan også knyttes til hvordan forskjellige typer sykler er priset. Det finnes sykler med priser som ligger på det samme som en eldre bruktbil. Så for de rike er det en god nok grunn til å kjøpe seg en slik sykkel og vise den frem vil jeg tro. For de som virkelig er ute etter å kjøre retro, kan det sikkert være smart å finkjemme finn.no for gamle sykler fra 25-30 år tilbake. Da er det iallefall stor sjans for at du har noe unikt.

Så skal du vise deg frem i år, så sørg for å kjøpe deg en fet sykkel! Eller har du kanskje allerede skaffet deg en?

Noen sykkelmodeller presentert på Dagens Næringsliv:


District fra Trek.



Simple City fra Gary Fisher
.


Se flere sykler hos Dagens Næringsliv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan - på grunnlag av noen spredte observasjoner fra årets første sykkelturer - se ut til at til og med en ikke helt ny sykkel er ok også. Skikkelig teknisk tøy, men en halvgammel MTB ser ut til å være, om ikke "tingen", så helt greit.

android-rookie sa...

Teknisk tøy ja. Det er også kanskje nødvendig supplement for å være in i år..?

Anonym sa...

yab - hvis du ønsker å komme i god form, så er jo ikke sykkelen som "sykler lettest" det du er ute etter. Kanskje tvert imot. Vi starta vår mer voksne utgave med en alt for liten damesykkel fra begynnelsen fra 80-tallet, var så "heldig" at den ble stjålet over vinteren, fikk tak i en rimelig herpa (= skeiv her og der)21-girs MTB, fant etter et par år en ubrukt 24-girs hybrid, greide å kjøre den i taket da vi kjørte inn i et parkeringshus ... og skal nå bytte krans og girspak for å få den sånn som vi vil ha den.

Det vi har av teknisk tøy er en blanding av dyrt kjøpt på salg, og billig i utgangspunktet.

Men teknisk tøy ruler.

Teknisk tøy, derimot ... men det behøver jo ikke være det dyreste, mest fancy.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)