Mest populæret de siste 7 dagene


tirsdag 12. mai 2009 |


Relgiøs slakting er greit..

..så lenge det brukes bedøvelse som det har vært gjort i Norge hittil. For dette følger de norske forskriftene uansett om det er halal eller ikke.
Nortura skriver f.eks. dette om den vanlige Halal-metoden:
"Alt kjøtt i Nortura, både hvitt og rødt, slaktes i tråd med samme forskrifter og de krav som norske mat- og helsemyndigheter til enhver tid stiller."
Jeg syns religion skal respekteres, men man skal ikke påføre dyr unødvendig smerte. Siden man allerede tilbyr kjøtt som er slaktet med en tilfredstillende Halal-metode, så mener jeg ikke at det er et reelt behov for å vurdere slakting uten bedøvelse. Men så har jeg ikke lest mange vitenskaplige rapporter på hvor stor smerte som virkelig påføres dyrene, og hvor mye de faktisk lider ved ubedøvet halal-slakting. Kanskje kan noen opplyse meg på det? Men foreløpig er jeg altså uenig med EU og ønske om å innføre ubedøvet halal-slakting.

Merk at denne formen for slakting er støttet av både muslimer og jøder. De som med engang drar inn snikislamisering, og kommenterer deretter med å angripe Islam (og kun Islam), bør roe dere ned. (Digresjon: Dette viser også hvor like egentlig religionene er. Tenk på det.)

Foto: Flickr, fabbio

Relaterte artikler:
TV2: Slakting uten bedøvelse kan bli lov i Norge
Dagbladet: Muslimsk kjøkkensjef i britisk pølsekrangel

29 kommentarer:

Anonym sa...

Jødene og muslimene er hyggelige, men Islam og Jødedommen kan vi godt ta knekken på. Det gjelder for såvidt også kristendommen og andre religioner. Ja til det tenkende mennesket!

Anonym sa...

England er allerede i faresonen til å bli en muslimsk stat! dersom denne pølse muslimen vinner i retter kan england like godt bygge om alle kirker til moskeer!

Anonym sa...

De religiøse tekstene i jødedommen, kristendommen og islam inneholder i stor grad de samme retningslinjene. En betydelig forskjell er at vår tolkning av bibelen tilsier at store deler av mosebøkene ikke skal følges av kristne. Dette medfører at vi kristne slipper steining av ekteskapsbrytere, homofile, folk som ikke adlyder sine foreldre i ett og alt, osv. Vi slipper også masse annet religiøst lovpålagt inhumant grums som rettlærde muslimer derimot følger blindt.

Anonym sa...

Meg bekjent slaktes det ikke halal i Norge. Derimot gjør man det i Danmark.

Anonym sa...

Driiit nå for faen i hva dissa gale menneskene trur og mener,er det ikke bra nok å skjære hue av kuqa og eten så kan dem dra til hælvete og hjem igjenn!!!

Halal meg langt opp i ræva! Hold kjeft og et!

Anonym sa...

som utlending selv så ser jeg denne saken som helt meningsløs, alle drar rasisme kortet eller mener de støtter ikek hans religion,. hva faen han er en kokk, da lager man mat.

vil han ikke bli tilgriset, finn en annen jobb. sushi kokk passer kansjebedre, ingen svin.

Anonym sa...

Pølsemuslimen viser bare hvordan vår hverdag blir om noen år. Stadig krav om særbehandling på religiøst grunnlag.

Norge vil være best tjent med å stanse innvandringen av muslimer. De vil bare gi oss trøbbel i årene som kommer, dessverre.

Og til de som påstår at alle religioner egentlig er like, så er det historieløst.

Leisha Camden sa...

Dette viser også hvor like egentlig religionene er.

Ja, begge er like bedritne, hvis det er det du mener.

Slaktebenken sa...

Til anonym som skriver: "Meg bekjent slaktes det ikke halal i Norge."
Samtlige prior-kyllinger som slaktes i Norge blir slaktet etter halal metoden. Det er også flere slakterier som slakter storfe på halal metoden.

euqid sa...

Det er på tide å innse at religion er en anakronisme som burde vært død i det 21. århundre...Den eneste grunnen til at reigionen fremdeles består, er at det er et utrolig mektig verktøy i hendene til stormannsgale psykopater som ikke skyr noen midler for å tilrane seg makt over mennesker...Det som forundrer meg mest av alt er tilsynelatende intelligente menneskers evne til å dra på seg en total irrasjonalitet når det kommer til disse spørsmål...

Anonym sa...

Lurer på om ikke dette er et spørsmål som er ganske lett å løse objektivt:

Når dyret blir redd og har smerter utløser det såkalte stresshormoner. Disse skal, etter det som hevdes, også kunne spores i slakta kjøtt.

Altså: Hvis dette er sant - hvorfor ikke ganske enkelt måle resultatet? I stedet for allverdens synsing som trekker til seg fanatikere fra kriker og kroker.

Anonym sa...

Pølsemuslimen burde begynne å bruke gassmaske, i tilfelle han skulle komme til å puste inn samme luften som grisene hadde pustet inn.

Fra spøk til pøk: dette viser hvor dumt flere muslimer praktiserer sin religion. Jeg ler meg ihjel av slike tullinger. De er på grensen til å være tilbakestående.

Om vi får nok slike pølsemuslimer i Vesten, hvem sa at ikke demokratiet står for fall?

Anonym sa...

Slik søppelkultur synes ikke vi skal tolerere. Vi må legge press på de religiøse til å ta et internet oppgjør på slik ukultur. Dyreplageri er ikke ok uansett.

Dette må forbys, overtredelse bør straffes hardt.

Hvem skal tale dyrenes sak?

Satan sa...

jeg syns raagraaum har et veldig godt poeng.

Anonym sa...

Muslimer som ønsker at vi skal slakte dyr på halal måte fortjener ingen respekt. Dette er intet annet enn dyremishandling.

Jeg foreslår å brenne 1 hijab for hvert dyr de slakter på denne måten.

Anonym sa...

Trodde det var mot religionen å SPISE svinekjøtt jeg, men det er tydeligvis ikke lov å håndtere det heller.

Hva blir det neste? Muslimer som jobber på Nidar nekter å pakke marsipangriser til jul?

Take a chill pill and relax.

Anonym sa...

Antagligvis blir vi snart pålagt å brenne alle bøkene til Ole Brumm på grunn av at Nasse Nøff har fått svineinfluensaen:

http://www.vg.no/nyheter/svineinfluensa/artikkel.php?artid=552723

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Jeg har kjøpt både pølser og pizza med skinke, på gatekjøkken drevet av muslimer. Synes jeg ser
Oslos gatekjøkken uten disse rettene hehe.

Frode Skibrek sa...

Her br man SNAREST slette/moderere bort rasistiske innlegg, før siden/bloggen rapporteres til myndighetene....

Anonym sa...

Halal slakting er forferdelig!! fortsetter vi å godkjenne religiøst mambo-jambo kan vi jo like gjerne spasere baklengs inn i fremtiden. For det er jo det vi gjør nå.
NO E D FAN MÆ NÅKK!!!

Anonym sa...

@Frode Skibrek:
Ingen av disse innleggene kan korrekt sett anses som rasistiske da tilhengerskarer av religioner vanskelig kan kategoriseres som menneskeraser.

Anonym sa...

Frode Skibrek sa...

Her br man SNAREST slette/moderere bort rasistiske innlegg, før siden/bloggen rapporteres til myndighetene....


PK-Stalinist.

Slike som deg fortjener ikke å få leve i vesten. Du burde heller vært sluppet ut i fallskjerm over Nord-Korea eller Saudi Arabia slik at du kunne få kost deg i et land som har samme syn som deg på demokratiske yttringer.

Til ære for deg Frode:

I byen Mekka har kun muslimer adgang. Hva om en by i vesten kun hadde adgang for kristne, ville det ha vært rasistisk?

Hvorfor protesterte ingen muslimer når Taliban ødela tusen år gamle Budda statuer i Afghanistan? (men muslimene vet og protestere når noen driver ap med deres religion)

Muslimer i Norge krever full respekt og trosfrihet. I mange muslimske land er det forbudt å praktisere kristendom, hvorfor det?

Skal koranen ha forrang foran norsk lov?

Utøves det rasisme internt blant muslimer eller er alt bare fryd og gammen?

I flere muslimske land er det stemplet inn i passet hvilken religion man tilhører, er ikke dette rasistisk, minner om den gule jødestjerna?

I Europa så utføres 80% av rasistiske overfall på jøder av muslimer, hva synes du?

Loewe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Loewe sa...

Beklager den lange posten, men jeg føler at denne saken bør settes i en bredere sammenheng.

Orginal post: "Merk at denne formen for slakting er støttet av både muslimer og jøder. De som med engang drar inn snikislamisering, og kommenterer deretter med å angripe Islam (og kun Islam), bør roe dere ned. (Digresjon: Dette viser også hvor like egentlig religionene er. Tenk på det.)"

De 3 Abrahamistiske religionene (jødedom, kristendom, islam) anerkjenner alle den samme gud. Utover dette er det veldig mange likheter til den egyptiske guden Horus og den indiske Krishna. Men disse likhetene er likevel ikke så mye å tenke på, den betydlige forskjellen ligger nemmelig på hvordan religionene praktiseres. Det vestlig sekulære samfunn har en mye bredere kulturarv enn det isolære midtøsten. Vi har siden før renessansen, hentet inn impulser fra mangfoldige kulturer gjennom historien. I samme tid har midtøsten blitt bakstreversk og lukket. Dette skjedde rett etter den forrige islamske imperialistiske ambisjonen ble slått militært og Ottomanerne beseiret ved slaget ved Lepanto i 1588.

Så der en typisk "kristen" i tillegg til religionen, har hele den greske filosofi, evne til selvkritikk og postmoderne toleranse (desverre!), har en typisk "muslim" kun religionen, ingen evne til selvkritikk (av islam) og minimal toleranse.

Orginal post: "Siden man allerede tilbyr kjøtt som er slaktet med en tilfredstillende Halal-metode, så mener jeg ikke at det er et reelt behov for å vurdere slakting uten bedøvelse. Men så har jeg ikke lest mange vitenskaplige rapporter på hvor stor smerte som virkelig påføres dyrene, og hvor mye de faktisk lider ved ubedøvet halal-slakting. Kanskje kan noen opplyse meg på det? Men foreløpig er jeg altså uenig med EU og ønske om å innføre ubedøvet halal-slakting."

Hva som er tilfredsstillende halal-slakt, strides de muslimske lærde om. Så fjæra fyker! Opprinnelig er INGEN form for bedøvelse godtatt da dette anses å besudle kjøttet. Bedøvelse har blitt brukt som en tillemping for å kunne drive lovlig her i vesten.

Med det nye EU forslaget har uansett kulturomveltningen i Europa nå kommet til at religiøse fintfølelser (dem er det mange av for bokstavtro!) blir satt foran dyrevernhensyn.

Om dyrs lidelser ved halal-slakt, kan jeg vise til rapporter fra Veterinærinstituttet og Dyrevernalliansen der det konkluderes med det følgende:

"Å unnlate å bedøve et slaktedyr når dette er fullt mulig, er etter vår mening å tilsidesette dyrevernhensyn på en uakseptabel måte."

http://www.umb.no/statisk/husdyrforsoksmoter/2009/101.pdf

"Med bakgrunn i norsk og internasjonalt lovverk og vitenskapelige utredninger om dyrs smertefølelse, kan ikke slakting uten bedøvelse betegnes som annet enn rent dyreplageri, og Dyrevernalliansen mener forbudet mot denne formen for slakting må opprettholdes i den nye dyrevernloven som er ute på høring."

http://www.dyrevern.no/Emner/landbruk/68/Nyheter_om_transport_og_slakt/4379

Snikislamiseringen er i aller høyeste grad reell. Professor Nina Witoszek har en interesant betraktning om de selvdestruktive krefter i Europa som har gjort dette mulig:

"MULTIKULTURALISMENS første manifest var ifølge Witoszek antropologen Claude Lévi-Strauss' Race et histoire. Verket ble bestilt av UNESCO i 1951 for å motarbeide de skadelige effektene av rasisme. Kulturer er moralsk likeverdige, det finnes ingen villmenn og begrepet «sivilisasjon» er imperialistisk, hevdet Lévi-Strauss.

Effekten av denne nye dannelsesmodellen var ifølge Witoszek at vestlige land gikk inn i en tilstand av syndsforlatelse og selvfornektelse, mens undertrykte folk fikk klarsignal om at det var deres tur til å feire sin «folkesjel». Dette skaper et paradoks - ideen om islams kulturelle identitet var i sin tid antikolonialistisk. I dag er dyrkingen av denne identiteten blitt et middel for undertrykking, hovedsaklig av muslimske kvinner.".

Her har venstresiden funnet sin nye "undertrykkede klasse", og de har langt på vei oppnådd en stille revolusjon i vesten i sitt nærmest ukritiske forsvar av islam. Og oss andre? Vi har i stor grad blitt så tolerante at vi tolererer det intolerante.

Anonym sa...

Kjempebra innlegg av Atle. Fylldig og saklig. Få flere av disse her.

Jeg savner saklige dokumenterte innlegg av religiøse her.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Det har gått for langt. Halal slakting er uansett ikke akseptabelt med eller uten bedøvelse. Vi lever i en vestlig verden i 2009. At EU overhode diskuterer dette viser bare at EU er på villspor. De kulturer som ønsker en slik slakting kan jo bare reise tilbake til sin egen kultur - NOK er NOK.
Hva blir det neste? Burka for kvinner?

Lone sa...

Å la dyrene pines ihjel grunnet religon er så trangsynt som over hodet mulig

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)