Mest populæret de siste 7 dagene


torsdag 2. april 2009 |


10 gode grunner for å ikke stemme FrP

Her er det 10 gode grunner for at man ikke skal stemme på FrP i det kommende valget.

1. FrP skaper og spiller på fremmedfrykt

Det er ingen hemmelighet at FrP forsterker fremmedfrykten hos befolkningen. Det beste eksemplet er kanskje fra 1987, og da Carl I. Hagen leste opp det såkalte mustafa-brevet, der en muslim visst nok skal ha sagt dette:

"Til Carl I Hagen, Stortinget. Fra Mohammad Mustafa, underhaugsv. 15, 0354, Oslo 2

Allah er Allah og Muhammad hans profet! De kjemper en forgjeves hr. Hagen! Islam, den eneste sanne tro, vil seire her i Norge også. En dag vil moskeer være like vanlig i Norge som kirker er det i dag og mine barnebarns-barn vil oppleve dette. Jeg vet, og alle muslimer i Norge vet, at en dag skal norges befolkning komme til troen, og at dette landet skal bli muslimsk! Vi føder flere barn enn dere, og adskillige, rett-troende muslimer kommer til Norge hvert år, menn i produktiv alder. En dag skal også det vantro korset i flagget bort!"

Brevet viste seg å være falskt. I tillegg ble innvandring en fanesak for FrP etter dette, fordi det å spille på fremmedfrykt ga avkastning i valget.

Til sammenlikning, i år 2009 fortsetter FrP i samme stil med Siv Jensens utspill om snikislamiseringen. En ting er å skrive på partiprogrammet at" alle mennesker er like". En annen ting å vise det ved handling.

2. FrPs innvandringspolitikk går mer på assimilering enn integrering

Det er naturlig å kreve at innvandrere som kommer til Norge integrerer seg. Dette betyr at de i løpet av passende tid behersker språket, kommer ut i arbeid, tar utdanning og bidrar til samfunnsutviklingen. Men dette er ikke ensbetydende med at innvandrere skal gi slipp på alle sine kulturelle røtter (selvfølgelig; dette skal være innenfor norske lover og menneskerettighetene).

FrPs innvandringspolitikk gir inntrykk av at alle innvandrere må bli eksakt like nordmenn, og helst ikke skille seg ut på noen måte. Assimilering er ikke den riktige veien å gå.

Les hos Virrvar: FrP kan ingenting om integrering.


3. FrP har ikke en konsekvent politikk

FrPs sier selv at partiet ikke forskjellsbehandler mellom kjønn, rase, religion og alder. Men likevel så mener de at det er greit med kristne skoler, mens de er imot opprettelser av muslimske skoler. Når de sier at religion skal holdes innenfor den enkeltes private sfære, så er det for meg en uoverensstemmelse at kristne skoler er greit, men ikke andre religiøse skoler.

4. FrP gir et galt bilde av Norges velstand

Selv om det ligger i opposisjonens natur å påpeke mangler i den sittende regjeringen, så drar FrP dette langt når de presenterer problemene i Norge. Jeg vet ikke hvor mange om har vært utenfor Norge, og sett hvordan mennesker i andre land har det, men jeg anser meg selv som en av de heldigste i verden som får bo i Norge. Billig bensin og alkoholavgifter er temaer for de som ikke har kjennskap til de virkelige problemene som finnes i verden.

Les også: Ordkrig mellom SV og FrP (TV2)


5. FrP vil rive ned mange av de sosiale godene i Norge

Mye av politikken til FrP innebærer at mange sosiale goder ville ha forsvunnet for de som trenger det for å ha like muligheter som andre i samfunnet. F.eks. gjelder dette utdanning; studielån og -stipend i Norge gir alle unge, uansett bakgrunn og sosial status, mulighet for å ta høyere utdanning. FrP vil avvikle Lånekassen - og mente at bankene kunne ta over denne oppgaven. Ved å la bankene ta over denne oppgaven som FrP vil, ville man blant annet miste disse fordelene (kilde: Frp vil avvikle Lånekassen - Aftenbladet) :
  • Lån i Lånekassen går ikke i arv
  • Lett å få betalingsutsettelse
  • Lav rente
  • Lav treghet, betyr blant annet det gjør det lettere å håndtere både bolig- og studielån.
  • Eksponeres for mindre risiko
Lik mulighet for utdanning mener jeg er en viktig hjørnestein for et samfunn som ikke skaper klasseskille.


6. FrPs økonomipolitikk er ikke bærekraftig

Med økonomipolitkken til FrP så ville det vært "amerikanske tilstander" i Norge. Ingen kan si at Kristin Halvorsen og den rødgrønne regjeringen ikke har gjort en god jobb i håndteringen av finanskrisen i Norge. Fri økonomi i den grad FrP ønsker hadde, i motsetning, vært mer destruktivt enn det vi opplever i Norge idag.

Les kommentaren "Opposisjon uten ideer" av Erling Dokk som tar for seg dette temaet.

7. FrP kommer dårligst ut når det gjelder kunnskapsøkonomi

Norge er avhengig av kunnskapsbasert næringsliv. Særlig med tanke på finanskrisen, har dette fått et en større fokusering, der det er nødvendig med nytenking og kunnskapsbasert innovasjon. Av alle partiene kommer FrP dårligst ut.

8. FrPs velgere er ofte de som hadde merket FrPs politikk mest på kroppen!
F.eks. en stor andel FrPs velgere mener at rike bør skattelegges mer. Dette betyr at velgerne ikke er klar over hva som egentlig er skattepolitikken til FrP! Dette gjelder for flere temaer, blant annet offentlig helsetjeneste. FrPs politikk virker enkel og fristende ut for de som ikke vet bedre, men det finnes ingen simple løsninger på komplekse politiske spørsmål, noe FrP prøver på.

Les også:

9. FrP er for dødsstraff i krig

Hvis vi først skal legges vekt på vestlige verdier, så er det feil å støtte dødsstraff uansett sammenheng. Ikke noe mer å si på dette.


10. FrPs klimapolitikk er latterlig

Klimaproblemene er reelle. FrPs klimapolitikk har stort sett vært fornektelse og en bortforklaring om at vi mennesker ikke har negativ påvirkning på klimaet. Uten å benekte at diskusjon om klima enkelte ganger har blitt dratt for langt, er det heller ingen tvil om at FrP ikke har peil på hva slags virkelige utfordringer vi står overfor når det kommer til klima.

Les kommentar om FrPs klimapolitikk: FrP står uten klær


Relaterte artikler: A B C D E F G H

Foto: Vg, Mattew Dixon, Dagbladet, Rantes, Jan Martin Will (reiseliv.no)

38 kommentarer:

TeraQ Yasser sa...

Og ingen av de sakene over her er egentlig viktige saker for dere nordmenn sålenge dere kommer i mindretall for muslimske velgere om et par tiår uansett. Så det er ikke rart at flere og flere oppegående personer stemmer FrP.
De vet nemlig det at uansett hvor mye resten av FrP sin politikk stinker så ønsker FrP å gjøre noe med det viktigste punktet for at nordmenn og norge skal overleve, nemlig innvandringen.

Hilsen Inder som for første gang i sitt liv som norsk statsborger skal stemme FrP

Anonym sa...

Du har jo absolutt ingen anelse om hva FrP faktisk står for... 10 tomme punkter

Anonym sa...

Stakkars oss i Norge dersom FrP kommer til makten, jeg kommer aldri til å stemme på det partiet. De kommer bare med lurerier. Partiet består fremdeles av lurendreiere og fantaster. Nei takk, la oss beholde de godene i Norge som kommer hvermandsen til gode.

Politiker sa...

Anonym som sier at det er 10 tomme punkter, du sier bloggskriver ikke har en anelse. Han har da kommet med saklige argumentasjoner, mens du bare sier det er 10 tomme punkter. Hva med å motargumetnere i så fall?!?

Anonym sa...

Spennende overskrift, men ikke akkurat objektivt... Martin Kolberg som har hjulpet deg med dette her?

Anonym sa...

Helt enig med TeraQ.

Jeg stemte SV ved forrige valg, og har nå meldt meg inn i FrP.

På grunn av den muslimske innvandringen.

Les voldtekttstatistikken til Oslo. 72,8% begått av ikke-nordmenn, og de inkluderer også lovlydige grupper som tamiler, thailendere, kinesere og vietnamisere.

Se på Pakistan og India. India har klart å være et demokrati nesten hele tide, du kan føle deg noenlunde trygg om du reiser rundt i India. Det er en stor muslimsk minoritet i India.

Se på Pakistan i kontrast. En røverstat som for det meste har vært under militærstyre. Hinduene og andre minoriteter er totalt fordrevet, Livsfarlig for ikke-muslimer å reise rundt i. Da Bangladesh løsrev seg fra Pakistan "forsvant" det to millioner hinduer.

Islam er den største trusselen mot demokratiet og velferdsstaten Norge. Se på demografien. 40% av ungene i Oslo er ikke-nordmenn og det mest vanlige navnet er Mohammed. Hva forteller det deg?

Takk til TeraQ for at du sier meningen din. Vi trenger hver eneste stemme som kan motsi islamistene.

Mumbai hadde et muslimsk mafiaproblem på 80-tallet, slik vi har det i Oslo i dag. Politisjefen var muslim, og sønnen hans var mafiaboss, så muslimen var godt integrerte i Mumbai ;)

At mafiaen senere deltar i jihad er naturlig, de har god trening i å virke utenfor love, trenign i våpenbruk, tilgang på våpen og brutt ned hemningene mot å bruke dem.

Mumbai hadde også en hindumafia, men som en av hindugangsterene påpekte var det en stor forskjell. "Vi er sett ned på av andre hinduer, betraktet som utskudd, mens de muslimske mafiaosaene er helter blant sine."

"Bharat thik he, Pakistan nehi he" Har ikke brukt Hindi på 20 år, men klarte ikke la være å lire av meg noen gloser i sakens anledning.

Velkommen i gjengen TeraQ :) Ta en tur på ski i fjellet også, så får du virkelig oppleve det beste av Norge.

Anonym sa...

FrP sin klimapolitikk er etter min mening den beste.

Av en enkelt grunn.

Det er de som har sørget for at vi får forske på Thoriumkraftverk.

Kanskje blir det en flopp, men om det virker har vi løst engergiproblemet, og dermed også den globale oppvarmingen.

AP og SV var motstandere av at dette i det hele tatt skulle forskes på.

SV og AP sin miljøpolitikk virker for meg som symbolpolitikk, der resutltatet er mindre viktig.

Nevner fks. biobrensel og blyhaglforbud som eksempler på slik lite gjennomtenkt "miljøpolitikk".

Anonym sa...

Dere skriver. la oss beholde godene. FRP kommer ikke til å fjerne en dritt med goder, men det er de som har krav på godene de kommer til å prioritere i så måte. Grunnet velferdens unøyaktige bruk så er det faktisk slik at PENSJONEN til folk blir betrakektelig redusert! Og da kan man tenke seg hva det neste er? Punktene dine vitner om uvitenhet, da sosialismen i sin reneste form undergraver alt av goder til slutt da vi belønner ikke svakheter fremfor styrker. Alle har vi styrker, og burde ha mulighet til å utvikle dem ikke bli belønnet for svakhet.

Assimilering/integrering. Siden det er dårlige pensjonstider i Norge kan jeg anbefale Saudi arabia. Jobb litt der, bygg din kirke og hev pensjonen i en alder av 35 år. Samtidig kan du jo pendle mellom norge og saudi arabia?? Kaldt om vintern her.

Norges befolkning har blitt noe av det dummeste som går på denne jord grunnet lite utfordringer i miljøet. En sosialistisk velferdsboble som kommer til å sprekke!

Gjør noe med det velgere! På tide at Nordmenn får den feite og late ræva si opp fra sofaen og sleper seg til stemmeboksen. Samme for meg hva du stemmer, bare du mener noe og gjør noe med hvordan du vil ha det fremover!

Stort sett så har FRP vært 10 år i forkant med sin politikk. Konkurrentene kommer diltende etterpå og mener det samme i ettertid.

Lær av historien! Sosialismen: Det vi gjorde mot samene, skal vi la andre gjøre mot oss! Gi meg et eksempel på to kulturer som har møttes hvor begge kulturer blir blandet og alt er bra. USA, kor e indianaranene? Les om andre stormakter syn på innvandring i vest europa. Vi er ikke så veldig mange i dette lille landet ;)

Gilmore sa...

Takket være sånne som deg som vet alt om hvor kjipt livet blir med Frp ved makta, skal jeg faktisk for første gang stemme Frp. Har stemt Ap i alle år, men nå er det nok. Er ikke mange år siden Ap var imot mye av Frp`s politikk, men idag er jo Ap nærmere Frp enn noen gang. Når "alle" skal fortelle meg hvor idioti det er å stemme Frp, er for meg som å helle bensin på bålet. Da stemmer jeg Frp jeg!!

Anonym sa...

For meg var dette 10 punkter FOR å stemme frp.

Remi sa...

1: FrP sin politikk har ikke noe som helst med fremmedfrykt å gjøre.
Politikken deres består av å verne om norske interesser og ikke være forsørger for x antall trygdeutnyttere.

2: Ukorrekt igjen. FrP krever ikke at innvandrere skal bli som oss, men at de forstår hvem vi er og forholder seg til norsk lovverk.

3: Også de rød partiene gikk imot muslimske skoler.

4: Nei, vi er ikke heldige. Staten spiser opp mesteparten av lommeboken vår, derav blir mesteparten benyttet i elendige byråkratier istedenfor verdiskapning.

5: Klasseskille igjen, ja. Er det slik at sofasliteren og herr trygdemisbruker skal ha det like bra som de som prøver å gjøre en innsats?
Jeg mener slike meninger er hårreisende og syke.

6: Den mest brutale feilen i innlegget ditt. Økonomer ved SSB har dokumentert at FrP sin økonomipolitikk vil virke.
Det er reguleringer som setter stoppere for verdiskapning, utvikling og frihet.
Altså, sosialisme ødelegger, liberalisme bygger.

7: Hva har dette egentlig med FrP sin politikk å gjøre?
Om FrPere har dårligere kunnskap om entreprenørskap er det bare synd for de, vel?

8: Selv om man har noen uenigheter betyr ikke det nødvendigvis at man skal stemme noe annet.
FrP sin økonomipolitikk vil kun ha positive effekter (som jeg gjentar gledelig enda flere ganger).

9: Det står i dokumentet du henviser til: "kan være et aktuelt instrument".

10: Der finnes ikke ET ENESTE BEVIS for at klimaproblemene er menneskeskapte.
Likevel har FrP valgt å føre en klimapolitikk på en annen måte, som blir rost av internasjonale miljøorganisasjoner.
F. eks. å satse på forskning og utvikling (som den rød-grønne regjeringen nedskjærte brutalt).

Remi sa...

Ønsker også å takke en av de anonyme som tok opp thorium.
Nok et potensielt miljøtiltak som ville hjulpet oss, men som regjeringen har skjøvet vekk.

Jan Otto sa...

Etter å ha sett rødgrønt nærmest rasere landet dei 4 siste åra, kan umulig frp gjøre det verre. Har ingen problem med å la frp få prøve seg i 4 år. På tide at det blir ryddet opp i spesielt innvandringspolitikken her til lands, før vi blir utlendinger i eget land!!

mia sa...

Ja, jeg vil stemme FrP. SLik at alle får se hvordan de driter seg ut og ødelegger landet- da kommer det neppe til å bli en diskusjon igjen:)

Christian Pettersen sa...

Integrering er at de fremmede elementene som kommer til et samfunn tilpasser og integrerer seg i det samfunn de er kommet til.

Assimilering er at vi det opprinnelige samfunn tilpasser og integrerer oss i henhold til fremmedelementenes kulturelle, religiøse og politiske fundament.

Det er viktig å få begrepene rett før mann debatterer om dem.

Christian Pettersen sa...

Dødsstraff i krig er nødvendig om vi faktisk har som mål å vinne krigen.

Dessuten mener jeg at følgende handlinger bør forstås som krigshandlinger: Terrorisme, Organisert Kriminalitet og annen mafia virksomhet.

Skal samfunnet kunne forsvare seg mot sistnevnte er dødsstraff for slike forbrytelser uunngåelig.

Anonym sa...

Det ser ut til at bloggforfatteren stort sett har fått motbør for sine "10 bud" mot Frp. Håper dette tar vekk lysten på å skrive negativt om FrP på sviktende grunnlaget flere ganger. Etter min mening er alle punktene venstrevridd synsing (venstresiden synser generelt for mye, og kommer aldri med noe som faktisk henger sammen). Du skal uansett ha takk for nok et bidrag til at FrP har større sjansen for å komme til makten etter valget i høst.

Anonym sa...

Jeg føler at nettopp pga særkravene, må jeg være imot innvandringen. De krever å få endre samfunnet, men dette er det samfunnet Europa har bygd med utrolig mye bråk.

Det å ikke se at vi må ha rett til å utfordre etablerte sannheter er nettopp det som tenner meg.

Vi kom videre fordi det var lov å gå over streken. Nå oppfatter jeg at muslimene oppfører seg som om streken er et helt annet sted, som om den er der den var -ikke bare under den krangelen, men før krangelen startet!

De tåler ikke at folk sier at deres religion er falsk. Dette er ikke bare å vise hensyn, det er å underkaste seg et annet regime fullstendig! De krever å få komme hit, fordi deres egne land ikke fungerer, og føyer til “Og dessuten skal dere lære av VÅR overlegne kultur!” Jeg fatter ikke at så få ser selvmotsigelsen.

Jeg godtar ikke dette. Om ikke de etablerte partiene innser dette- og det gjør de ikke, når Gahr-Støre sitter på tv og ofrer redaktører av små aviser som har trykket faksimileartikler om hva som opprører, må jeg stemme på de partiene som sier fra at dette ikke går.

Da får det bare være at jeg er uenig i den økonomiske politikken.

Jeg snudde da muslimer prøvde å drepe en forlegger for å ha trykket en bok.

De skjøt ham mange ganger, men han levde likevel.

Aldri mer 9. april, sa politikerne etter å ha ikke sett invasjonen som var på vei.

Eller for å ta et annet sitat, fra selve 1940: “Krigen er alt i gang”, da den hæren kom uten at de hadde skjønt bæret på forhånd.

Der er jeg nå.

Anonym sa...

Anonym kl 13:15:

Selvsagt får bloggforfatteren negative tilbakemeldinger. Debatten illustrerer bare hvor rett vedkommende har. Ifølge flere innlegg har venstresiden "rasert" landet de siste årene. På tross av det så melder økonomer om at Norge er blant de landene der økonomien er best forvaltet. Den norske valutaen er den mest stabile i verden og vi har oppbygget reserver som gir oss små problemer sammenlignet med andre land.

FRP-ere vil altså bytte ut en slik regjering og sette sin egen jobb på spill. Argumentet er at det "ikke kan bli så mye verre enn i deg"... Nei, det er klart. Det er jo helt umulig at arbeidsløsheten kan stige og at økonomien responderer negativt på at FRP får mer makt. Det er helt utenkelig!

PS: Svært få land har lavere arbeidsløshet enn Norge. FRPs politikk vil ikke med nødvendighet øke arbeidsløsheten (SSB sa den ville det på kort sikt...), men det er jo litt som å spille lotto. Men vet ikke om man vinner før tallene er trukket!

android-rookie sa...

Nå ja, siste anonym. Jeg slutter ikke å skrive fordi jeg får kommentarer som er imot det jeg står for. Konstruktiv diskusjon er jeg uansett åpen for.

Mange spennende kommentarer, selv om jeg selvsagt ikke er enig med alt. Jeg er heller ikke en som ligger så langt på venstre som kanskje mange tror. Jeg har som nevnt tidligere mye mer forståelse for Høyre enn FrP.

Mange punkter her som jeg kan motargumentere.
F.eks lista til Remi.

Punkt nr 4, der du sier at nei vi er ikke heldige. Jo vi ER det, vi bor i et av verdens beste land, målt på ikke kun økonomi, men også faktorer som utdanning og fattigdom!
Se her..

Pluss jeg ønsker heller ikke ultra-kommunistisk tilstand her i Norge, når det kommer til økonomi f.eks. For å løst sitere Jens Stoltenberg fra en debatt med Siv Jensen her om dagen, så har vi en norsk-modell som fungerer bra, nemlig et godt partnerskap mellom staten og det private.

Christian Pettersen, angående assimilering:
Definisjon

Forøvrig, må de som er overbevist om at FrP er det rette partiet fortsatt holde med dem. Det er som Mia skrev i en kommentar her, kanskje mange vil gi FrP vil gi dem en sjanse for vise hva de duger til?

Jeg derimot er såpass overbevist at FrP i nærmeste fremtid ikke får noe sympati fra meg.

Christian Pettersen sa...

Du kan hevde det du vil og vise til hva du vil av kilder, faktum er og forblir at det er muhammedanerne som må tilpasse seg oss om vi ikke ønsker oss assimilert av dem.

Anonym sa...

Som vanlig generaliserer man motstand mot utbredelse av islam i Norge "fremmedfrykt". Dette må det snarlig avklares er feil, feil, feil. Jeg er ingen FRPer, men gammel SV - AP - sympatisør som nå stemmer AP. Ekte sosialister kjenner godt til Karl Marx sitt sitat "Religion er opium for folket", og sosialister flest har derfor fremmet ateisme, noe som skal stå langt i fra islams altoverskyggende for muslimers tanker og gjerninger. Ekte sosialister har også fremmet kvinners likeverd med menn og rettigheter, noe som er langt i fra islams og koranens intensjoner. SV og AP må således se på sine grunnprinsipper og ideologi, og at islamisering av verden er i strid med disse. Denne generaliseringen som uttrykket "fremmedfrykt" gir, er en stor belastning og stigmatiserende for den ikke-muslimske innvandrererbefolkningen (tamiler, chilenere, fillipinere osv), som i ualminnelig høy grad har integrert seg i det norske samfunnet og motbeviser påstanden om at integreringen av innvandrere i det norske samfunnet ikke fungerer. Import av imamer, sending av unger til madrasaskoler, satelittkanaler og økende muslimsk innvandring forsterker problemene av integreringen av en økende andel av innvandrerne.

Einar sa...

Hallo!
På tide kanskje å få nyansert debatten litt her? Hva er det egentlig som diskuteres?

Om radikal islamisme. Radikal islamisme kan sammenlignes med radikal kristendom, radikal kommunisme, radikal nasjonalsosialisme osv. Fellesnevneren er radikalisme, problemet er radikalisme. Islamisme er ikke problemet her, hadde vi ikke hatt islamisme hadde de radikale vært nødt til å finne den opp! Det er radikalismen i radikal islamisme som må fjernes, ikke islamismen!
Vi lever i et samfunn der vi har lov til å tro på akkurat hva vi vil, enten det er Muhammed, Gud eller Siv Jensen. Folk er i sin fulle rett til å tro på Allah og Gud, men de er IKKE i sin fulle rett til å tro på voldsutgytelse og DET må slås ned på, akkurat som vi slår ned på andre former for voldshandlinger.

Om integrering: Man kan si mye rart om integreringen i Norge og andre land, men to ting er ganske åpenbare, det er svært vanskelig og tidkrevende. Det er snart 40 år siden de første ikke-vestlige innvandrerne kom til Norge i noe betydelig antall. Noen vil si at dette er lang tid. Hvis vi ser til USA som jo er bygget på innvandrere, så har integreringen av minoriteter tatt over 300 år, som er betydelig mer enn 40. Dette skyldes ikke minst holdninger som de som frontes her i forumet, frykten for at de vil ta over samfunnet o.l. La oss ikke være redde, men heller gå friskt inn å anerkjenne at dette er ting som kanskje ikke løser seg i løpet av de neste 20 årene, men at vi kommer til å komme helskinnet ut av det. Det er jo bare å se til USA igjen, det, med så mange afroamerikanere: Det er etter 300 år et kristent verdisyn som gjelder. Hvorvidt integreringen i Norge viser seg vellykket eller ikke, kan vi ikke si på mange år enda.

Om at "nå kan det jo ikke bli verre, så jeg stemmer frp!":
Jo, det kan bli veldig mye verre.

Om snikislamisering: Jeg har bodd hele livet i Oslo, og bor nå i Trondheim. Jeg opplevde ALDRI snikislamisering i Oslo, og i Trondheim er det jo nesten ikke muslimer en gang. Jeg har bodd i Bergen også, svært lite snikislamisering der også. Det er mulig jeg tar feil, men det virker som om en muslimsk person er synonymt med snikislamisering, sånn at dersom det bor 20% muslimer i Oslo, så betyr det at Oslo er 20% snikislamisert. Jeg kan ikke fatte noe annet, for vi lever fortsatt etter norsk lov, det er ikke lov med tvangsekteskap i Norge, det er ikke lov å steine mennesker, man er ikke bundet av lov til å be til Allah. Det er rett og slett ikke slik! Muslimene har ikke fått gjennomslag for NOEN av sine "særkrav!" Ta eksempelet med kjønnsdelte svømmetimer på Møllergata skole i Oslo: Det ble foreslått og gjennomført, ikke på grunn av onde muslimske krefter, men fordi elevene selv, jentene, følte seg utilpasse med guttenes røffe lek, og ikke følte at de klarte å utfolde seg skikkelig i timene. Dette ER rett og slett ikke snikislamisering!
Vi har ikke gitt etter for særkrav og kommer ikke til å gjøre det i fremtiden. Jo, forresten. Halve politistyrken i Oslo står av en eller annen grunn utenfor USAs og Israels ambassade. Det er særkrav som er blitt lyttet til. Jeg vil også få påstå at jeg anser det som et særkrav fra den gruppen av befolkningen som ønsker å stenge alle muslimer ute. Det må da være et slags særkrav, å aktivt hate og frykte mennesker som kommer hit og (i absolutt all hovedsak) søker et bedre liv og gjør som best de kan for å tilpasse seg, å kreve at de kastes ut? Det er et særkrav.

Dere som så blindt lar dere polarisere til disse holdningene fremstår med et menneskesyn som hører fortiden til. Vi er kommet så langt at vi vet at et menneske er et menneske, og at alle mennesker har den samme verdien. Det at radikale krefter i andre kulturer ikke ser ut til å mene det samme, er ikke grønt lys for å si at disse menneskene er onde, og diskriminere dem og sende dem (og alle andre invandrere som ikke mener det samme) ut av landet. Da har dere sunket nøyaktig like dypt. Deres menneskesyn er et radikalt menneskefiendtlig syn! Det er skremmende å leve i et land der 1 av 3 jeg tar bussen med hater en gruppe mennesker på grunn av deres tro!

Dere får svare akkurat hva dere vil på dette innlegget, jeg gir jamt faen i hva dere måtte mene, det er bare ikke riktig og forsvarlig fra et humanistisk og menneskerettighetsorientert standpunkt, de holdningene som fremmes i denne diskusjonen.

Anonym sa...

Jeg skulle ønske FRPs innbitte motstandere kunne komme opp med noe mer intelligent enn "fremmedfrykt". Tro meg, de som støtter FRP er mennesker som er langt mer oppegående enn fremmedfryktende, innesperrede nisser.

Det er mennesker som ser seg lei på innvandring over stokker og stein, og innvandring uten betingelser eller krav til de som kommer hit.

FRP har foreslått at vi skal ta inn tja, tusen mennesker i året, om det er det antallet vi er sikre på at vi kan integrere. Det er det beste forslaget jeg har hørt fra politisk kant rent innvandringsmessig. Vi kan da ikke ta til oss så mange mennesker vi ikke kan ta vare på, og effektene av ser vi dag til dag. Politikerne flest ønsker ikke å se det.

Skolen gjør det ikke bra, samnferdsel og veier spesielt er helt horribelt, eldreomsorgen rimelig dårlig og på toppen av dette skal vi ta inn så mange mennesker? Det skjer bare ikke.

Jeg er iallfall drittlei av å bli behandlet som en "skitten vantro" av frekke muslimer. Det er tydeligvis flere av oss, og det er mange i den leiren som gir beng i resten av partiprogrammet så lenge FRP er det eneste partiet som vil gjøre noe med dette.

Anonym sa...

Einar... du tar så feil som overhodet mulig.

Det er akkurat ISLAM som må bekjempes. Det er ISLAM som er problemet, ikke fanatismen. Fanatismen er et naturlig resultat av denne fanatiske religiøse ideologien som Koranen og hadithene fremmer.

Ikke alle muslimer er fanatikere heldigvis, noen er ikke særlig religiøse en gang, selv om dem kaller seg muslimer. Men ideologien som er fremmet både i Koranen og av de største islamske lederne i verden er fanatisk. Det kan der ikke være noe spørsmål om.

* NeoCeon *

Anonym sa...

I kampen mot kommunistsvina i den sittende regjering,er FRP eneste alternativ.

Det er ennå nesten 6 mndr til valget.6 mndr der våre nye landsmenn får muligheten til å vise seg fra sin "beste" side.

Jeg tipper FRP vil ende opp som norges dessidert største parti etter valget,med 35% eller mer.

De kommer nok ikke i regjering,grunnet homopartiet Høyre's knefall for Islam.

Anonym sa...

Hadde du vært litt mer saklig hadde jeg vært strålende fornøyd med innlegget, men flere av punktene er svært bra skrevet. Jeg kommer aldri til å stemme på et parti som går imot velferdsstaten som gjør Norge til et av verdens beste land å bo i.

Anonym sa...

Det er spennende at enkelte argumenterer med at norsk skole, norsk infrastruktur og norges økonomiske tilstand er i horribel stand, og at man derfor trenger endringer. Jeg lurer litt på hva slags vurderingskriterier man legger til grunn ved en slik vurdering? Norsk økonomi er uansett hvilke vurderingskriterier en av verdens beste. Når det kommer til infrastruktur og veinett må man kanskje ta i betraktning geografi og demografi? Norge har et av de best utbygde veinettene i verden i distriktene, og en geografi som ikke tillatter et veinett slik vi ser i for eksempel Tyskland. Når det kommer til skole er Norge fremstillt som dårlig av VG og Dagbladet, men dette er langt fra sannheten. Nordmenn er over gjennomsnittet gode i engelsk, er verdensmestere i demokrati og norske elever trives på skolen. Jeg kan være tilbøyelig til å si at vi har et problem med rekruttering og fokus på realfag, men dette er et problem vi deler med mange andre vestlige land, og som overhodet ikke er så stort som mediene fremstiller det.
Jeg syntes ikke at Norge er perfekt. Ikke på noen måte. Men jeg ser ingen grunn til å svartmale så ekstremt.
Jeg tør vedde på at alle som hittil har kommentert denne bloggposten har fått gå på skole, har jobb (eller har valgt å ikke ha det), og nok mat i magen.
Dersom dette stemmer, se til helvete å slutt å syte.

Hva angår islam, syntes jeg for det første at man skal slutte å finne på "fakta". Dette tjener ingen, og er egentlig ganske flaut. Videre vil jeg oppfordre alle som syntes at koranen er er skummel til å lese litt i Bibelen.
Det er ikke religion i seg selv som er problemet. Problemet er små grupper mennesker som bruker religion som unnskyldning for å gjøre grusomme ting. Slik man gjorde under korstogene og heksebrenningene. Vi ser i ettertid at disse sakene handlet om mye mer enn bare religion.

Unknown sa...

Jeg har aldri hatt tanken om og stemme FRP siden dem sansynligvis ikke er særskilt egnet til og lede landet, men det viktigste av alt i dagens Norge er og få begrenset innvandringen.
Vi taper alt den dagen demokratien gjør oss maktesløs og de som engang hadde norske verdier kommer i mindretall..
I et demokrati er det som kjent flertallet som bestemmer, og om vi da har en større andel personer som stemmer for et parti som har verdier 'vi' urnorske ikke vil gjennkjenne oss i har vi ikke noe vi skulle sagt, og vi vil miste vårt land for alltid!
Vi må stoppe dumsnillheten som råder(og som jeg engang var en del av) og ikke gi bort alt som et hardt arbeidende folk har fått til opp igjennom årene.

Anonym sa...

Jeg har opplevd skolen (hvor barna hadde ti år gamle bøker som manglet mange sider, gamle bygg som råtner og mugner - og likevel fikk de flere hundre tusen til kunst i skolegården) oog jeg har sett hvordan eldreomsorgen funker. Disse oppgavene er staten stolte av å ta på seg, men de gjør virkelig ikke stort med et tydelig behov for reell forbedring.

Jeg lurer på hva grunnlaget er for at veinett, skole og eldreomsorg fungerer veldig godt i Norge. Da vil jeg ha ERFARING, hver gang man spør noen fra venstresiden drar de frem en eller annen rapport. Dette tatt i betraktning til dette og dette. Det blir fjas og bortforklaringer.

Det er tydelig at statens primæroppgaver ikke går videre bra, og skal vi ta inn en bråte mennesker på toppen av det trenger et offentlig tilbud som er milevis fra der vi er i dag.

Nyx sa...

Det er en god regel i rasjonell debatt at når man skal kritisere andres standpunkter, at man da fremstille disse standpunktene og argumentene for dem på en sånn måte at de fremstår sterkest mulig.

Det Nedskrevet presterer er en blanding av løgnaktighet og bullshit.

Det står til stryk. Så her er en hjemmelekse for Nedskrevet: Lag 10 punkter med tilsvarende bullshitt om ditt parti, om hvorfor vi ikke skal stemme på det.

android-rookie sa...

Christian Pettersen: Ok, det blir vanskelig å diskutere med deg når du ikke engang vil akseptere definisjonen av assimilering OG jeg henviser til kilde. Det er som om jeg viser deg et eple og sier det er dette som er et eple, så mener du nei, eple ser sånn ut og viser fram en pære..

Nyx: Dette er et personlig innlegg ja, men jeg ser ikke hvor jeg lyver eller hvor jeg kommer med bullshit. I så fall må du påpeke dette og forklare litt nærmere.

Jeg har ikke bestemt meg for hvilket parti jeg skal stemme på heller. Og hvis jeg finner det ut, så blir det din oppgave å komme med en tilsvarende liste, ikke min...

Forøvrig virker det som folk generelt vil stemme FrP fordi de tror at innvandringen er det største problemet. Innvandringspolitikken må hele klart diskuteres, men ikke på den hatske måten som FrP legger frem. Man får jo inntrykk av kommentarene her at alle innvandrere (her under også muslimer) er "trygdesnyltere" o.l.

Einars kommentar over her om radikal islam og radikalisme generelt er fornuftig og noe jeg er enig i. Les den.

Anonym sa...

Når det gjelder økonomi har faktisk ALLE partier, med unntak av FrP, driti seg ut. Oljefondet har gått på en smell pga Kristin, Jens , Erna og sauebonden som ALLE stemte for å ØKE prosentandelen av oljefondet som det kunne spekuleres i aksjer for. FrP stemte MOT. Hederlig av SP å innrømme de tok feil. Derfor tør ikke regimet offentliggjøre den reelle statusen for oljefondets økonomi. Norges Bank nektet å svare Dagens Næringsliv om verdien på oljefondets obligasjonsportefølje pr idag. Mye tydr på at ytterligere 900 MILLIARDER er sølt bort ved oppkjøp av , idag, verdiløse amerikanske obligasjoner. Det betyr at over halvparten av 2300 milliarder er kasta i dass. Eller som Spetalen så treffende sa de, oljefondet er brukt som søplekasse av amerikanske banker og meglere. Dette har kunnet skje pga tafatte, talentløse og inkompetente ledere her i landet

Anonym sa...

Jeg blir så lei av dette maset om at FRP spiller på fremmedfrykt,, det er ikke et spill,, frykten er reell å meget godt begrunnet,, kloden har fått kreft å sykdommen heter Islam.... VÅKNE OPP!!!

Anonym sa...

Til anonym som sa følgende:
"Jeg har opplevd skolen (hvor barna hadde ti år gamle bøker som manglet mange sider, gamle bygg som råtner og mugner - og likevel fikk de flere hundre tusen til kunst i skolegården) oog jeg har sett hvordan eldreomsorgen funker. Disse oppgavene er staten stolte av å ta på seg, men de gjør virkelig ikke stort med et tydelig behov for reell forbedring."

Dette er jo oppgaver som i dag ligger til fylkeskommunen, og ikke oppgaver som staten har tatt på seg. Gamle lærebøker og nedslitte skolebygg kommer av nedprioriteringer i den enkelte fylkeskommunen. Staten blander seg ikke inn i om nordvoll skole vil bruke penger på kunst eller nytt tak.
Jeg kjenner at jeg er litt skeptisk til å prøve å overbevise mennesker som ikke vet forskjell på lokal og nasjonal styring, og som tror at de offentlige skolene raskere blir pusset opp av et parti som i prinsippet ikke ønsker offentlige skoler.

apples sa...

Sjelden jeg kommer over blogginnlegg om FrP som jeg er enig i så dette var en fin overraskelse! :D

Anonym sa...

Det inntrykket jeg har fått av frp etter å ha sett de i forksjellige debatter på tv og lest forskjellige uttalelser av frppolitikere er at de er et ekstemt populistisk parti. De bruker absolutt alt de kan finne for å bli mer populær.
De virker å være helt prinsippløse. De kommer til å snu avhengig av hvilken vei vinden blåser.
De tar et standpunkt mot alt som ikke er populært.
De er "mot" innvandring.
De er mot høye bensinavgifter.
Mot høye alkoholavgifter.
Mot for høy skatt?!
For mer bruk av oljepenger.
De er til og med uenig i at global oppvarming er mennneskeskapt(global oppvarming er slettes ikke populært).
Mot byråkrati.
Mot muslimske skoler siden muslimer tross alt ikke er til å stole på.


Hvis man ikke forstår at det er då innlysende at noen prøver å lure en så har man ikke fortjent bedre.
I tillegg så forstår disse folka ikke at det er de selv det kommer til å gå ut over hvis frp hadde fått makten.

Frp er et parti for idioter eller kynikere som tror de kommer til å være blant de som greier seg best under frps liberale politikk på bekostning av alle disse idiotene.

Dette var vel ikke helt politisk korrekt. Men kanskje det er jeg som får fritt-ord prisen neste gang.

Stem Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Sv, Sp eller hvem som helst.
Vær så snill å glem dette spekulative, kyniske og lettere fascistiske partiet som har solgt sin sjel.

Anonym sa...

Wow 👍🏼

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)