Mest populæret de siste 7 dagene


mandag 16. februar 2009 |


Ærlig talt: Hijab i politiet går jo bare ikke!

Det er mange ting som er viktig for å å få til et multikulturelt samfunn. Jeg syns det er helt greit, og faktisk bra, at jenter som ønsker det kan bruke det i jobber der nøytralitet ikke er vesentlig for å utføre jobben. Det er deres valg, og kan likestilles med at den som ønsker å ha på seg et kjede med kors (kristen) eller prikk på pannen(hindu) kan gjøre det så lenge det er arbeidssteder som ikke er sensitive for slik symbolbruk. Det kan være å alt fra en bussjåfør til en økonom.

Men diskusjonen om hijab i politiet er latterlig og noe jeg ikke engang kan fatte hvordan enkelte kan ønske. Det er flere grunner føler jeg. Politiet skal være nøytralt kledd - og hijab er ikke en nøytralt. Det er ingen andre religiøse grupper som har dette ønsket. En del av jentene mener de blir diskriminert og at politiet ikke legger til rette for dem. Det blir helt feil, da dette betyr en særbehandling av dem fordi de er muslimer. Når jeg ser trendene på diskusjonsforum og blant folk (og venner) så er ikke dette et like stort problem som det virker som heller. Hvor mange med hijab vil faktisk inn i politiet? Selv mange muslimer ser ikke poenget her - det at man vil gå med hijab andre steder er greit, men et krav om at det skal være tillatt i politiet er et unødvendig og galt krav. Hvis hijab faktisk er frivillig i bruk hos den enkelte muslimske kvinnen, så er det opptil den personen å skjønne selv, at en politijobb vil kreve at at ikke bruker det under selve arbeidstiden.

Som det også påpekes flere steder, hva skjer videre dersom man tillatter dette? Vil disse jentene som ønsker å bruke hijab, klare å kombinere det settet av leveregler som gjerne følger med hijabbruken med polititets arbeidsoppgaver og -utfordringer? Noen håndhilser ikke engang på menn, hvordan skal de da sette håndjern på dem? Ærlig talt, det sier seg selv. Det går bare ikke.

Noen aktuelle kommentarer i nyhetsbildet:

Hijab og det frie valg (DB)

It's the religion, stupid (Bergens Tidene)

Illustrasjon: Fra Bergens Tidene, Marvin Halleraker

1 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Legg inn en kommentar

(Vennligst prøv å bruke et (kalle)navn istedet for "Anonym", slik at det blir lettere å henvise til din kommentar i en senere kommentar fra meg eller andre besøkende)